Вакцина коју сви траже: Велики редови у Москви за вакцинацију "КовиВаком" /видео/

© Sputnik / Кирилл Брага / Уђи у базу фотографијаВакцинација "Ковиваком" у Русији
Вакцинација Ковиваком у Русији - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2021
Пратите нас
Хиљаде становника Москве стајало је данас у редовима испред вакциналних пунктова у Москви како би примили препарат "КовиВак".
Вакцина института "Чумакова" која се крајем прошлог месеца пуштена у промети зазвала је велико интересовање код грађана Русије.
Међутим, количина коју диспанзери добијају је веома ограничена. На пример, данас је у 14 пунктова у Москви стигло по 850 доза и већ је све потрошено.
Штавише, како јављају медији, чак се и продају места у редовима за вакцинацију овим препаратом. Наводно, цена достиже око 200 евра.
Иста ситуације се десила и 25. јуна када је стигла прва испорука ове вакцине у вакциналне пунктове у Москви. За три дана је све било потрошено.
Вакцина „КовиВак“ је инактивирана вакцина. У њеној основи је вирус САРС-ЦоВ-2, који је посебно обрађен тако да је изгубио инфективна својства, али истовремено задржава способност изазивања имуног одговора. Овакве вакцине садрже читав низ протеина вирусних честица и, сходно томе, очекује се да ће имуни одговор бити најкомплетнији. Индустријска производња „КовиВака“ званично је почела 25. марта. 
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала