Земља се тресе: Руска војска вежба у Таџикистану /видео/

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаРуско-таџикистанске војне вежбе у Таџикистану
Руско-таџикистанске војне вежбе у Таџикистану - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2021
Пратите нас
Руска војска одржава војне вежбе у Таџикистану – моторизована дивизија спроводи дуге маршеве, увежбава напад под заштитом тешке технике и побољшава умеће гађања, преноси телевизија „Звезда“.
Према плану вежби, терористи су се пробили преко границе, али су их пресрели руски извиђачи. Војска 201. руске базе у Таџикистану редовно одржава такве војне вежбе. То је једна од најспремнијих јединица руске војске.
„Овакви догађаји одржавају се једном месечно током сваког периода обуке војске“, рекао је командант тенковске чете Булат Хуснутдинов.
Од моторизоване дивизије до ваздушног и копненог извиђања све мора радити као заједнички механизам. Од умећа извиђача да открију противника не зависи само успех вежби, него и стварних борби.
Осматрачница извиђача - то су очи и уши тактичке групе и управо на том месту се и региструју мете које је неопходно уништити.
Војници руске дивизије већ неколико година чувају мир у Таџикистану.
„Одлично је, само је тешко време, вруће је, али се навикавамо. Оклоп баш и не спасава потпуно. Имамо вентилатор, он хлади унутрашњи систем“, преноси утиске возач тенковске чете Фатдиз Сагатов.
Према информацијама извиђача, на планини се налази условни противник, а задатак оклопне јединице је да уништи непријатељске тачке како би моторизована дивизија могла мирно да заузме узвишење.
У 201. руској бази у Таџикистану служе само професионалци – војници по уговору. Многи од њих иза себе имају непроцењиво искуство из Сирије које овде преносе војницима из Таџикистана.
Подсетимо да су талибани (терористичка организација забрањена у Русији), који у Авганистану после одласка америчких војника воде борбе са америчким снагама, заузели скоро целу границу са Таџикистаном. С тим у вези, Русија је упозорила да ће учинити све да заштити савезнике у ОДКБ од потенцијалних претњи, укључујући ангажовање своје базе на граници Таџикистана и Авганистана.
Руски лидер Владимир Путин у мају је изјавио да Русија ради на јачању своје војне базе у Таџикистану. 201. војна база у тој земљи је највећи руски војни објекат ван њених граница. Смештена је у два града – Душанбеу и Бохтареу. Према споразуму, потписаном у октобру 2012. године, база ће се налазити у Таџикистану до 2042. године.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала