Прва су „жртва“ УЕФА, али не клону: Најбоље смо представили фудбал БиХ

CC0 / Unsplash / Фудбал – илустрација
Фудбал – илустрација - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2021
Пратите нас
Фудбалери Борца из Бањалуке нису успели да се пласирају у друго коло квалификација за Лигу шампиона, пошто од ове сезоне више не важи правило гола у гостима у такмичењима. Екипа из Републике Српске прва је која је осетила ново правило УЕФА на својој кожи.
Актуелни шампион Босне и Херцеговине састао се са Клужом у првом колу квалификација и укупним резултатом 4:3 заустављен је у походу на групну фазу Лиге шампиона.
Детаљ са утакмице Борац – Клуж - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Борац прва „жртва“ новог правила УЕФА!
У првом сусрету Борац је поражен 3:1, што је значило да му је за пролаз у друго коло потребно чудо. Бањалучани су били надомак сензације, пошто је после 90 минута игре било 2:0 и како правило гола у гостима не важи – ушло се у продужетак.
У додатних 30 минута игре Борац није успео да издржи налете шампиона Румуније који је у 118. минуту преко Кипчиуа дошао до злата вредног гола.
Екипа из Бањалуке прва је осетила ново правило УЕФА на својој кожи, али после утакмице нису клонили, већ су били поносни на издања.

„Опет ћу вам рећи играли смо против пуно бољег противника, добро смо се представили, оно за чим жалим у двомечу је наше прво полувреме у Клужу. Ако је морало да се деси, нека се десило, јако смо добро презентовали БиХ фудбал, ова публика је носила Борац од првог до последњег минута, нисмо успели, али успећемо, имамо првенство, имамо Европу“, рекао је тренер Борца Марко Максимовић после утакмице.

Из примера Борца показало се да ново правило УЕФА фаворизује јаче екипе, што и јесте био циљ Европске куће фудбала јер се у прошлости дешавало мноштво сензација због гола у гостима.
Поштено је рећи и да се због тога губи мало чар у фудбалу, али има и обрнутих примера, где су слабији испадали, те је на крају крајева ипак боље што је исто укинуто.
Људи који навијају за Борац неће бити сагласни са тим, међутим, већ ускоро показаће се да је добро што је УЕФА променила правило гола у гостима.
Борац прва „жртва“ новог правила УЕФА!
Енглеска ври због пенала – увреде, критике и оправдања: „Хтео сам да шутирам!“
Потрес у Јужној Америци – због човека са презименом Остојић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала