Додик о хајци против Милановића: Бошњацима не одговара нико ко не подржава унитарну БиХ

© Tanjug / ZORAN ZESTICМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2021
Пратите нас
Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да, како је оценио, хистерија и тешке речи упућене ових дана на рачун председника Хрватске Зорана Милановића, који је боравио у посети БиХ, показују да бошњачко политичко Сарајево не може да нађе заједнички језик ни са ким ко слепо не подржава њихове ставове о унитарној БиХ.
„Начин и речник којим се обраћају председнику суседне државе говори да Бошњацима није стало ни до мира у кући, ни до мира у региону, јер да јесте уважили би чињеницу да је Зоран Милановић председник Републике Хрватске, а да су у БиХ један од три конститутивна народа Хрвати“, навео је Додик у изјави за Срну.
Зоран Милановић - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2021
Шта је позадина посете која иритира елиту у Сарајеву, али не и Бањалуку
Додик је рекао да председник Хрватске није увредио никога у БиХ ко жели да говори чињеницама, као и да је износио ставове са којима неко може бити сагласан или не, али нико нема право да о шефу једне државе, при том суседне, користи такве квалификације, пренео је РТРС.
„Нажалост, бошњачки политичари исту нетрпељивост, да не употребим неку тежу реч, показују и према Србији, иако у БиХ живи више од милион Срба, па се поставља питање о ком заједничком животу они говоре када оду у иностранство, када нису у стању да живе ни са друга два народа у БиХ, нити прва два суседа“, навео је Додик.
Подсетимо, током протекла три дана Милановић је боравио у градовима и општинама где живе већином Хрвати и поручио да се слово и дух Дејтонског споразума морају поштовати.
Бакир Изетбеговић у Мостару 6. фебруара 2018. - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Изетбеговић: Непотребна бахатост Милановића
Милановић није отишао у Сарајево нити се срео са неким од политичких лидера.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала