Енглеска срамота под истрагом

© AP Photo / Facundo ArrizabalagaНавијачи Енглеске током финала ЕУРО 2020
Навијачи Енглеске током финала ЕУРО 2020 - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2021
Пратите нас
Европска кућа фудбала покренула је дисциплински поступак због хаотичних сцена које су се десиле на и око Вемблија у недељу након што су хорде навијача покушале да прокрче себи пут на финалну утакмицу Европског првенства у фудбалу.
На хиљаде енглеских навијача који нису имали карте за финале, јуришало је на кућу енглеског фудбала у покушају да са трибина националног стадиона посматра финале свог тима и Италије, а хаос који су направили довео је до 53 хапшења унутар стадиона и неколико ван њега.
Снимци са друштвених мрежа детаљно показују немире на стадиону док су се енглески навијачи међусобно тукли , а виђено је и да отворено приступају конзумацији дрога у сценама које је оштро искритиковала Влада Уједињеног Краљевства, као и друга међународна тела попут Светске здравствене организације (СЗО) која је указала да је финале било катастрофа у контексту превенције ширења вируса корона.
И чини се да ће мамурлук из ове епизоде хулиганског понашања бити настављен, пошто је УЕФА покренула истрагу о догађајима на Вемблију, а Фудбалски савез Енглеске погођен са четири оптужбе повезане са понашањем њених навијача.
Оне се односе на изазивање немира током интонирања химне, упад на терен, бацање опасних предмета и паљење ватромета унутар стадиона.
„Такође, именован је УЕФА етички и дисциплински инспектор који ће спроводити дисциплинску истрагу догађаја унутар и око стадиона“, наведено је у саопштењу УЕФА.
Улице Лондона након што су њима прошли навијачи Енглеске - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Шокантан снимак насиља у Лондону /видео/
Овај поступак покренут је само неколико дана након што је Европска кућа фудбала покренула сличну акцију након полуфиналне утакмице коју је Енглеска победила против Данске такође на Вемблију.
Тада је данском голману Касперу Шмајхелу упераван ласер у лице док се припремао за одбрану шута са беле тачке Харија Кејна, а Енглеска кажњена са 26.000 фунти.
Енглеска ври због пенала – увреде, критике и оправдања: „Хтео сам да шутирам!“
Вучевић се подсмевао Енглезима
Преварио је Енглезе, па и све нас, али – Италија ће га славити као што он слави Михајловића /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала