Јужна Африка шаље војску на улице

© REUTERS / SIPHIWE SIBEKOСитуација у Јужноафричкој Републици
Ситуација у Јужноафричкој Републици - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2021
Пратите нас
Влада Јужноафричке Републике разматра идеју о појачаном распоређивању својих војних снага након вишедневних пљачки и насиља, изјавио је данас јужноафрички председник Сирил Рамафоса.
Он је то рекао током консултација са лидерима политичких партија о начинима за решавање актуелних немира, преноси агенција Ројтерс, и додаје да су га лидери тих странака позвали председника да распореди више војника на улице.
„Председник Рамафоса поздравио је предлоге политичких лидера, наводећи да се ради на питању појачаног распоређивања Националних одбрамбених снага Јужноафричке Републике“, наводи се у саопштењу из председниковог кабинета.
Протести у Јужноафричкој Републици - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2021
Хаос у Јужној Африци: Председник најавио несташицу хране /видео/
Групе изгредника су данас пљачкале продавнице и предузећа у Јужноафричкој Републици, успротививши се владиним позивима да се оконча једнонедељно насиље у којем је страдало више од 70 људи и уништено на стотине предузећа.
Немири су, такође, погодили и болнице које се истовремено боре са трећим таласом ковида 19.
Немири су избили након хапшења бившег председника Џејкоба Зуме.
Он је осуђен прошлог месеца на затворску казну због одбијања захтева Уставног суда да сведочи у истрази о корупцији на високом нивоу током девет година његовог мандата окончаног 2018. Године, преноси Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала