Не знамо шта даље: Детаљи мучког напада на Србина са Косова

© Фото : Спутњику уступила Канцеларија за КиМДодатно снимање открило је да су нападачи Ранку Бацићу поломили два ребра
Додатно снимање открило је да су нападачи Ранку Бацићу поломили два ребра - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2021
Пратите нас
Тата није изашао из болнице, лекари су на новом снимку уочили да су му сломљена два ребра. Поново ће снимити и главу, истраумиран је, не знам шта даље, прича нам Мара Бацић, чији је отац Ранко брутално претучен у селу Долац код Клине на Косову и Метохији. Она нам открива детаље мучког напада на човека који је дошао да обиђе своје имање.
Од понедељка када је претучен, Мара Бацић само једном се чула са оцем, преко видео позива. Каже да су она и мајка од тада још више узнемирене, јер су виделе колико је истраумиран.
Породица Бацић са Косова и Метохије избегла је у Велику Плану 1999. године, али је Ранко одлазио у стари крај кад год је могао. Овога пута отишао је у Клину да би направио нова документа, личну карту.
„Ишао је прошли пут, али није успео да је извади, сада је спремио документа, хтео је да преда за њихову личну карту, пошто је мајка већ извадила“, објашњава дрхтавим гласом ова уплашена девојка.
© Фото : Спутњику уступила Канцеларија за КиМРанко Бацић
Ранко Бацић  - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2021
Ранко Бацић

Детаљи напада на Ранка Бацића са Косова

Она за Спутњик открива и детаље напада на њеног оца:

„Ишао је у наше село да обиђе плац и у повратку су га напали. Не зна ко су, четворо њих је било. Неки старац га је спасио, срећом. Како је видео њих, како га нападају, старина је притекао у помоћ. Нападачи су побегли, није им добро видео лица. Тата је био без свести, лежао је, тај човек га је одвео код једног нашег рођака, а он је позвао полицију и Хитну помоћ. Захвална сам Богу што је остао жив, што га је тај човек, Албанац, хвала му до неба, нашао, ко зна шта је све могло да се деси“.

Наша саговорница додаје да прати вести са Косова и Метохије, видела је да су напади на Србе постали учестали последњих месеци, али, каже, није могла ни да замисли да то може да се деси њеном оцу.
„Колико је само пута ишао доле после рата, никада није имао проблема. И преко дана и ноћу колико је пута обилазио, плац и осталу земљу, никад се није нешто овако десило. На КиМ је рођен, тамо је одрастао. Жалосно је да не можеш да одеш да обиђеш своје имање. Имамо и породицу на Косову“, прича ова девојка.

Фотографије су је шокирале

Мара Бацић додаје да је прави шок доживела када је видела фотографије свог оца на порталима који су пренели вест о нападу.
© Фото : Спутњику уступила Канцеларија за КиМРанко Бацић мораће поново и на снимање главе, каже његова ћерка
Ранко Бацић мораће поново и на снимање главе, каже његова ћерка - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2021
Ранко Бацић мораће поново и на снимање главе, каже његова ћерка
„Тата изгледа много старије, много се мучио, много је радио на Косову, док нисмо избегли, ради и сада. Имамо њиве и тај плац. Он је чак и планирао, Боже здравља, ако буде могао и кућу да направи, али сада, после овога, не верујем да ће имати воље да ради било шта“.

Узда се у помоћ државе

Наша саговорница додаје да није отпутовала на Косово, јер је питање да ли би је уопште пустили у болницу. У непрекидном је контакту са представницима Привременог органа који су обишли њеног оца. Узда се у њихову и помоћ Канцеларије за Косово и Метохију.
„И поред њихових позива, мајка и ја смо очајне. Надамо се да ће тата бити пребачен у болницу у Косовској Митровици, па ћемо моћи да га посетимо, претпостављам да ће га тамо неко време задржати док не буде могао да путује“, каже Мара Бацић.
Поред овог, у последње две недеље на Косову и Метохији забележена су још два напада на Србе. Тринаестогодишњег дечака Николу Перића непознати нападачи, за које се верује да су Албанци, претукли су у селу Гојбуља надомак Вучитрна. Повратница у Ђаковицу Драгица Гашић свакодневно трпи тортуру комшија, али и општинских власти у том граду.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала