Како ће изгледати београдски метро: Почиње гласање

Пратите нас
Београђани ће од вечерас на зиду Старог двора моћи да виде предлоге како ће изгледати вагони будућег метроа, али и да гласају преко сајта Скупштине града, најавио је заменик градоначелника Горан Весић.
Весић је истакао да је Влада Србије за најважнији пројекат за Београд обезбедила 4,6 милијарди евра.Предлози за изглед будућег метроа су светлост, слобода, сигурност и снага, преноси РТС.
„То су четири предлога за које ће Београђани гласати преко сајта Скупштине града до 15. септембра када ће бити објављено који је предлог победио и тада почиње реализација пројекта“, најавио је Весић.
Српска застава и грб Града Београда, једно од решења. - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2021
Где ће све проћи трећа линија Београдског метроа
Навео је да ће прва линија метроа бити завршена 2028, а друга 2030. године.
Такође, саопштио је и да ће почетком новембра почети изградња депоа на Макишиком пољу чиме ће фактички почети изградња београдског метроа.
„То ће се десити после 50 година од када је први пут обећана изградња метроа 4. децембра 1981. када је тадашњи градоначелник Бранко Пешић рекао после отварања Газеле да Београд мора добити метро и станицу Прокоп“, подсетио је Весић.
Указао је да је требало 50 година да се сан оствари и да је Београд први пут дошао у ситуацију да гради метро.
„Не би Београд добио метро да није председник Вучић стао иза овог пројекта да није Влада Србије обезбедила 4,6 милијарди евра“, нагласио је Весић.
Истакао је и да је изградња метроа историјска ствар за Београд и да је зато важно да сви учествују у томе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала