Син Партизанове легенде тражи пут до Америке

© AFP 2023 / JAMIE SQUIRE / Балша КопривицаБалша Копривица, српски кошаркаш
Балша Копривица, српски кошаркаш - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2021
Пратите нас
Балша Копривица, син прослављеног кошаркаша Партизана, Славише, приводи крају презентационе тренинге пред НБА клубовима, те ишчекује резултате драфта који је заказан за 29. јул.
Српски кошаркаш који је каријеру градио путем колеџа, претходне сезоне бранио је боје Флорида Стејта, а тренутно је један од конкурената на НБА драфту путем кога жели да свој кошаркашки пут настави у најјачој лиги на свету.
Филип Петрушев - Sputnik Србија, 1920, 01.01.2021
Америка – мач са две оштрице за српске вундеркидове
Син прослављеног аса црно-белих који је са Партизаном освојио Евролигу 1992. године, након година проведених у САД, очигледно жели да ту и гради професионалну каријеру.
Како наводи агенција БДА Спортс, Балша је одрадио неколико припремних тренинга са НБА тимовима, а чак 14 клубова га је контактирало током трајања Елит кампа развојне лиге током процеса уочи драфта.
Сада му је остало још неколико тренинга уочи дана Д, а како најављују из ове познате агенције, то је само почетак за њега.
Иначе, Копривица јуниор био је члан У-19 селекције Србије на Европском првенству 2017. године, када се Марком Пецарским и екипом окитио златном медаљом.
Интересантан податак је да су очеви ове двојице кошаркаша, Славиша Копривица и Мирослав Пецарски такође играли заједно за национални тим када је 1987. године У-19 селекција Југославије освојила злато на Светском првенству.
„Дрим тим“ коначно прави – Американци прегазили Аргентину /видео/
„Шут, дриблинг, пâс“ – син Пеђе Стојаковића блистао у Америци /видео/
У поноћ по пиво – Јокић у Италији на посебном задатку /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала