Вајда о Ђоковићу у медијима: Можда имају неки циљ

© AP Photo / Mark SchiefelbeinМарјан Вајда и Новак Ђоковић
Марјан Вајда и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2021
Пратите нас
Словачки тренер Марјан Вајда говорио је о недавним успесима Новака Ђоковића, као и третману који српски тенисер добија од медија, утисцима са Вимблдона, сарадњи са Гораном Иванишевићем.
Вајда и Ђоковић сарађују од Ролан Гароса 2006. године, од када су заједно освојили прегршт титула и поставили бројне рекорде које нико никада неће оборити.
Вајда се у интервјуу за „Спорт клуб“ осврнуо на третман који Новак има у медијима, о чему је причао и пре три године, када је навео да Србина „не третирају као шампиона какав јесте“.
„Врло је компликовано. Медији пишу шта желе, можда имају неки циљ или желе да утичу на нешто. Некада ми се чини да пишу једнострано и да не увиђају комплексност Новакове личности. Он је фантастичан, веома фина и позитивна особа, што доноси много добре енергије гледаоцима“, рекао је Вајда.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2021
Стручњаци за Спутњик: Ђоковић је ГОАТ
Новак понекада није ни миљеник публике, али Словак истиче да то може да буде и до тога да је превише доминантан.
„Некада и људи навијају за аутсајдера, јер је Новак толико доминантан и нико не жели да види како опет побеђује. Његова доминација је тако велика да су многи људи љубоморни када виде такво савршенство, па се питају. 'Како је то могуће, како може толико да побеђује?'. Не верују да је то могуће“, додао је Вајда.
Ђоковић је недавно освојио Вимблдон, уписавши 20. Гренд слем титулу у каријери, а да, објективно гледано, није био ни близу свог максимума.
„Чини ми се да нико до крајње границе није тестирао Новака. Пред финале с Беретинијем, рекао сам породици да ће бити четири сета и један тај брејк – моја прогноза била је тачна. Новак игра врло паметно на трави и има највише искуства – већ годинама блиста на трави, што је била велика предност у финалу. За Матеа је било врло тешко да му прво слем финале буде против Новака и на Вимблдону“, објашњава Вајда, који је у Лондону улогу главног тренера препустио колеги из Новаковог тима, Горану Иванишевићу.
Током Ролан Гароса, који је, такође, Ђоковић освојио, уз њега је био Вајда.
„Ми као тим делимо сваки тренутак – припреме за меч, анализе, али не само то, делимо и страсти, приватни живот са својим породицама итд. Новак је невероватан момак јер увек доноси позитивну енергију, задовољство је бити део нашег тима. Када је реч о слемовима, Горан и ја комуницирамо на дневном нивоу – гласовним порукама, писаним порукама и сл. Дан пре меча, на дан меча, ма сваког дана. И са Новаком такође. Ипак, онај ко је у том тренутку на турниру даје коначну информацију Новаку – Горан сад на Вимблдону, ја недавно на Ролан Гаросу. То је једино логично – кад си на турниру, знаш и шта се дешава около“.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Најбоље од Вимблдона – и Новак за крај /видео/
„Новак има много новца и све те спонзоре, то што ради довољно говори о њему“
„Новак је као у филму – морате да га 'убијете' 27 пута!“
Ђоковић је најбољи свих времена – и за то постоје јасни разлози
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала