Ко је био Бард? – човек без длаке на језику

CC0 / Unsplash / Фудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2021
Пратите нас
Фудбалска Србија у шоку је због вести да је у 77. години преминуо чувени тренер Милан Живадиновић, познат по надимцима Жива и Бард.
И јасно је да ће одлазак непоновљивог Живе оставити неизбрисив траг, не само у српском фудбалу, већ генерално у нашем спорту.
Али, његове антологијске изјаве, бисери, живеће вечно!
Живадиновић се никада није либио да упути критику, остаће запамћен и као човек који је изговорио ону чувену реченицу да је 2:0 најопаснији резултат у фудбалу.
Милан Живадиновић - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2021
Тужан дан за српски фудбал: Преминуо легендарни тренер Милан Живадиновић
У последње време често је упирао прстом у наше најбоље фудбалере за које је причао да више времена проводе јурећи спонзоруше, те да на тај начин траће таленат и да зато Србија у фудбалу нема успеха.
За енглеске штопере рецимо волео је да прича да су то најчешће два буздована поред којих може да се прође.
У тренерској каријери водио је Нови Сад, Спартак из Суботице, јуниоре Црвене звезде, Рад, Сутјеску из Никшића, турску Сакарију, подгоричку Будућност, нишки Раднички, Приштину, радио је у Кувајту, вратио се у ОФК Београд, па Будућност, а за две године као шеф стручног штаба Црвене звезде је освојио Куп СР Југославије (1993). После Црвене звезде био је тренер репрезентације СР Југославије, а претходно и селекције до 23 године. Био је и тренер кипарског Аполона, Ал Насра, селектор репрезентације Ирака, Јемена и Гане, тренер Обилића, Сабабафена из Техарана (освојен Куп Ирана 2005), кинеског Чангша и селекције Мијанмара.
Уместо славе, новца и репрезентације – покушај убиства, банда и затвор
„Фудбал нам је мртав – Партизан може само да плаче, Звезда је шампион“
Муке по Луки – нови пех за Србина у Реалу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала