Руски митрополит: Човек је слободан и сам треба да донесе одлуку о вакцинацији

© Sputnik / Сергей Компанийченко / Уђи у базу фотографијаСпас на крви
Спас на крви - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2021
Пратите нас
Сваки човек треба самостално да донесе одлуку о вакцинацији, изјавио је архиепископ Владикавкаски и Алански Руске православне цркве Леонид.
"Вакцинисати се или не? Како се лечити? Да ли је ово крај модерног времена или не, и колико ће нам Господ још дати да живимо? Комплексна су питања. Није баш прикладно давати неки савет. У овој ситуацији свако сам доноси одлуку", рекао је митрополит у интервјуу листу "Мушки посао".
Архиепископ је нагласио да не би желео да даје савет људима, али подсећа да "пре свега, треба да мислимо једни о другима, да схватамо да треба да носимо туђе бриге и тако испунимо Христове законе".

"Ни под којим околностима не бисмо смели да због свог егоизма доводимо у питање здравље и живот других људи. Али и треба да схватимо да је Господ створио човека слободним и пре свега му дао слободу избора. Нико нема право да доноси одлуке за човека, тим пре, оне које се тичу његовог личног здравља", сматра архиепископ Леонид.

Раније је шеф одељења Синода за спољне црквене везе митрополит Иларион поздравио иницијативу московских власти да вакцинишу 60 одсто грађана који раде у сектору услуга.
Митрополит Иларион: Наши народи повезани су вишевековним везама који сежу још из времена Светог Саве и из времена многих наших владара који су штитили српски народ. Није случајно што у центру Београда стоји споменик последњем руском цару. Код нас у Русији досад нема споменика.  - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2021
Руски владика: Ко се не вакцинише, до краја свог живота ће искупљивати свој грех
Све о Русији можете прочитати овде.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала