Шта се деси када хоћете да „срушите снове“ Новака Ђоковића?

© AP Photo / Christophe EnaСтефанос Циципас после пораза у финалу Ролан Гароса
Стефанос Циципас после пораза у финалу Ролан Гароса - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2021
Пратите нас
Грчки тенисер Стефанос Циципас од финала Ролан Гароса и пораза од Новака Ђоковића не успева да се извуче из серије лоших резултата, али то не бисте схватили слушајући његове изјаве.
Циципас је одиграо Гренд слем каријере у Паризу, те дошао надомак прве титуле у каријери, пошто је водио са 2-0 у сетовима у финалу против Ђоковића.
На крају је доживео веома болан пораз, сазнао да му је умрла бака, а онда ушао у серију лоших резултата.
Одмах је са шљаке, као и сви, прешао на траву, али у првом колу Вимблдона изгубио од Френсиса Тијафоа са 3-0 у сетовима.
Направио је паузу од нешто више од две недеље, па се појавио на турниру у Хамбургу, где је прошао прво коло, али онда неочекивано изгубио од Филипа Крајиновића.
Разлога за лоше резултате може да буде много, али је вероватно најбитнији везан управо за најбољег тенисера света.
„Ми из млађе генерације смо гладни успеха, желимо да урадимо нешто слично (као Новак) једног дана. Овде смо да бисмо га зауставили, да бисмо срушили његове снове“, рекао је Циципас, уз речи хвале за Ђоковића, непосредно пред Вимблдон.
Недуго затим Грк је доживео дебакл за некога ко је четврти тенисер света, а тениска јавност је се моментално „ухватила“ за његову изјаву, уз коментаре да је превише „полетео“.
Циципас као да није схватио шта не треба радити, па је и пред наредни турнир, где га је сачекао Крајиновић, урадио нешто слично.
Он је једно време ове сезоне водио по броју освојених бодова у текућој години, односно у Трци за Завршни турнир у Торину, али га је у међувремену Новак престигао и оставио „у прашини“.
Међутим, то није спречило грчког тенисера да верује у то да до краја сезоне може да престигне двадесетоструког Гренд слем шампиона, актуелног освајача сва три овогодишња Слема.
„То ми је велика мотивација. Знам да сам близу Ђоковића. Мотивисан сам да имам бољи наставак сезоне. Играће се доста у САД на бетону и мислим да ту могу да га сустигнем. Можда чак и да освојим велики број поена и да поново пређем у вођство“, рекао је Циципас пред турнир у Хамбургу.
Као што већ знате, ни турнир у Немачкој није прошао добро за Циципаса, који има око 2.500 бодова мање у Трци, а на највећем турниру до краја сезоне, УС опену, Новак брани само осмину финала, али ће и Грк моћи да дође до бодова, јер је прошле године неочекивано изгубио у трећем колу.
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2021
„Имаш супер храну, а не користиш зачине“: Герић за Спутњик о менталној припреми и Ђоковићевом инату
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2021
„Питала је за тебе чим се пробудила“ – Ђоковић дивним потезом одушевио баку
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2021
Стручњаци за Спутњик: Ђоковић је ГОАТ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала