Некадашња саветница Регана: НАТО је издао Горбачова

© AP Photo / Boris YurchenkoСовјетски лидер Михаил Горбачов и председник САД Роналд Реган
Совјетски лидер Михаил Горбачов и председник САД Роналд Реган  - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2021
Пратите нас
Некадашња саветница америчког председника Роналда Регана – Сузан Маси изјавила је да је Северноатлантска алијанса издала последњег лидера Совјетског Савеза Михаила Горбачова јер му је обећао да се неће ширити на Исток, а потом, када су то ипак урадили, позивали су се на то да обећање није било поткрепљено никаквим писаним документом.
„Управо је НАТО тај који је говорио да никакав документ није потписан који би гарантовао да се Алијанса неће ширити“, рекла је.
Сузана Маси - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2021
Бивша Реганова саветница: Надам се да ће Русија и Америка пронаћи снагу да сарађују
Маси је подсетила да је Горбачов био тај који је још 1990. године рекао да му је руководство Алијансе дало усмено обећање да се неће ширити ка границама Совјетског Савеза, те је оценила да нема разлога да му се у то не верује.

„НАТО је прекршио обећање и практично преварио Горбачова. Тих година док је Реган био на власти створила се својеврсна атмосфера поверења, међутим Горбачов је потом постао жртва те епохе“, нагласила је.

Масијева је навела и да се ситуација око договора да се НАТО неће ширити драстично изменила доласком Џорџа Буша старијег на власт, будући да се тада целокупна администрација у Вашингтону променила.
Такође је додала и да је срамно што се све тако одиграло.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала