Трка године припала Хамилтону - Британац учествовао у инциденту, кажњен, па први прошао кроз циљ

© AP Photo / Lars BaronЛуис Хамилтон
Луис Хамилтон - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2021
Пратите нас
Невероватна трка за Велику награду Велике Британије у Силверстону окончана је тријумфом Луиса Хамилтона. Британац је на самом старту учествовао у судару са Максом Ферстапеном, који је морао да оконча трку, Хамилтон је кажњен са 10 секунди због тога, али га то на крају није спречило да на крају први прође кроз циљ.
И заиста је на невероватан начин актуелни шампион Формуле 1 Луис Хамилтон стигао до победе.
После инцидента у најбржој кривини на шампионату у ком је дошло до контакта предњег левог точка Хамилтона и задњег десног Макса Ферстапена, Холанђанин је невероватном брзином излетео са стазе и закуцао се у заштитну баријеру, те је трка за њега била окончана.
Срећа је да је сам експресно напустио возило, пребачен је хитно у болницу где је после првих анализа са њим све у реду. Ипак, лекари ће пратити његово стање, ради му се и скенер главе.
Формула 1  - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2021
Стравична несрећа у Формули 1 – судар Хамилтона и Ферстапена при брзини од 300 на сат /видео/
Такав епилог коштао је потпуно оправдано Британца казне, добио је 10 секунди, и њих је одрадио у 28. кругу (од 52 колико има трка) на замени пнеуматика, после чега се у трку вратио као петопласирани возач.
С обзиром на то да је трка зауствљена у четвртом кругу после стравичне несреће, иста је била прекинута, уследиле су црвене заставе, а на рестарту је Шарл Леклер био тај који се нашао на водећој позицији.
Одлучио је Хамилтон да га нападне са унутрашње стране и да га престигне у 50. кругу трке за Велику награду Велике Британије.
До краја трке у Силверстону и праве драме која је на крају уследила, маестрални Британац је успео је да прође први кроз циљ, други је био Шарл Леклер, а трећи Валтери Ботас.
Чудо од детета – Ивана Илић освојила сребро и ушла у историју Србије!
Преминуо легендарни српски атлетичар
Да ли ће Олимпијске игре себе забранити у Русији?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала