Шта све знамо о новом руском „невидљивом“ једномоторном ловцу /видео/

© AP Photo / Ivan Novikov-DvinskyНови руски једномоторни ловац
Нови руски једномоторни ловац - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2021
Пратите нас
Са новим једномоторним авионом, чији ће прототип корпорација „Ростех“ представити првог дана Међународног авијационо-космичког сајма МАКС-2021, Русија планира да заузме значајан удео на међународном тржишту у сегменту ловаца са једним мотором пете генерације, изјавио је директор руске Федералне службе за војно-техничку сарадњу Дмитриј Шугајев.
Према његовим речима, летелица ће имати пробојне перформансе, „укључујући високе летачке перформансе, велике ударне и извиђачке могућности, најновији систем авионике, смањену приметност за радар и бројне друге способности“.
Истовремено, директор је додао да ће цена летелице, коју је развила компанија „Сухој“, бити максимално конкурентна.
Руска одбрамбена корпорација Ростех - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Процурили снимци најновијег руског ловца којег су Американци назвали „Вриштач“ /фото, видео/

„Нови руски вишенаменски авион са једним мотором, чији ће прототип бити представљен првог дана МАКС 2021, је првенствено намењен извозу“, појаснио је Шугајев.

Крајем маја је један од извора у одбрамбеној индустрији изјавио да „Ростех“ ради на првом лаком вишенаменском једномотороном ловцу пете генерације у Русији. Како је рекао, максимална брзина нове летелице са смањеном радарском детекцијом и високом маневарском способношћу премашиће два маха.
Међународни авијационо-космички сајам МАКС-21 обележиће ове године 15. годишњицу постојања. Биће одржан од 20. до 25. јула у Жуковском у Подмосковљу.
Прес-служба Кремља саопштила је раније да ће руски председник Владимир Путин учествовати на церемонији отварања МАКС 2021.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала