Невреме у Србији: Потоп у Ћићевцу, ванредна ситуација у Ћуприји, у Ивањици одсечено 100 кућа /видео/

Пратите нас
Огромна количина падавина која се у кратком року сручила на територију општине Ћићевац проузроковала је прави колапс на главним улицама. Алармантне слике стижу и из Моравичког округа, из села Вучак подно Голије бујични потоци потпуно уништили локалне путеве. У Ћуприји је проглашено ванредна ситуација због поплава и штете коју су направиле.

Вода ушла у подруме кућа у Ћићевцу

Услед обилне кише колектори нису могли да приме толику количину воде и она се излила на површину, што на улицaма и јуче и данас изазива потоп.
„Кроз центар града једва да може да се прође, саобраћај се одвија јако отежано, вода долази до браве. Кренуо сам из Сарајева за Грчку и само на овој деоници сам затекао хаотичну ситуацију. Осим аутомобила, и људи се тешко крећу јер воде има практично свуда“, изјавио је за РИНУ Александар Зековић.
На територији општине Ћуприја данас је проглашена ванредна ситуација због поплава и штете коју су протеклих дана проузроковале обилне падавине, објављено је на сајту општине.
Олујни облаци над Новим Садом. - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2021
До када ће циклон који је „потопио“ Немачку бити над Србијом?

У Ивањици одсечено око 100 кућа

Невреме које је претходних дана захватило Западну Србију највише проблема направило је на територији општине Ивањица. У селима подно планине Голија излили су се бујични потоци и изазвали потпуно уништење локалне путне инфраструктуре. У селу Вучак одсечено од света је око стотину домаћинстава.
„Сваке године нам се дешава исто, и то у летњем периоду када се највише ради и када воће и поврће мора да буде довезено до купаца, а ми не можемо ни да изађемо из куће од потопа. У селу живи дванаесторо деце узраста до две године, али има и старих и болесних и тотално смо немоћни. Вода се излила и однела путеве, може да се креће али и то врло тешко само тракторима, али ни те машине не могу да прођу без оштећења кроз те баре и рупе. Оно што смо успели да оберемо од малина сада немамо како да транспортујемо до купаца, а село Вучак је иначе једино село у Ивањици које нема ни метар асфалта“, рекао је за мештанин Драган Грујовић.
Невреме - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2021
Провала облака у Београду – поплављене куће, невреме и у Новом Саду – улице прекривене ледом /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала