Ристо Јовановић пуштен из притвора након плаћања кауције

© Фото : Скриншот, Јутјуб, Косово онлајнПодгоричанину Ристу Јовановићу, кога је Косовска полиција ухапсила на Видовдан, 28. јуна, на Газиместану, одређена је мера од 30 дана притвора.
Подгоричанину Ристу Јовановићу, кога је Косовска полиција ухапсила на Видовдан, 28. јуна, на Газиместану, одређена је мера од 30 дана притвора. - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2021
Пратите нас
Ристо Јовановић из Подгорице, који је ухапшен на Газиместану због наводног „изазивања раздора и нетрпељивости“, пуштен је данас из притвора након плаћања кауције.
Суд је раније данас Риста Јовановића осудио на шест месеци затвора. Истовремено, суд је објавио да може да прихвати замену казне затвора за новчану у износу од 6.700 евра и забрану уласка на Косово и Метохију у наредних пет година, што су одбрана, Јовановић и његова породица прихватили, пренео је РТС.
У одлуци је наведено да је Јовановић имао „намеру да изазове раздор и нетрпељивост“ између етничких заједница током обележавања Видовдана на Газиместану.
Министарство спољних послова Црне Горе саопштило је данас да је у случају Риста Јовановића, као, како наводе, и сваки пут до сада, уложило максималне напоре у циљу пружања помоћи црногорским грађанима у заштити њихових права, без обзира на њихову националну, верску, политичку или било коју другу припадност.
Из Министарства наводе да се новчаном уместо затворском казном, стичу услови да се Јовановић врати својој породици.
Ристо Јовановић из Подгорице ухапшен је током прославе Видовдана на Газиместану, пошто је указао полицији, која је грађанима одузимала српска обележја, да немају потребе да претресају монахињу. Припадници специјалне полиције одвели су га са капије улаза у двориште споменика на Газиместану, убацили у возило полиције и, уз пратњу, удаљили се према Приштини.
Једномесечни притвор одређен му је неколико дана касније, а суђење је заказано по хитном поступку.
Ристо Јовановић - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
„Не осећам се кривим“: Почело суђење Подгоричанину ухaпшеном на Газиместану
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала