Скупштина Србије усвојила измене закона о судијама и Високом савету судства

© Sputnik / Лола ЂорђевићПрви састанак у оквиру међустраначког дијалога без странаца одржан у Скупштини Србије
Први састанак у оквиру међустраначког дијалога без странаца одржан у Скупштини Србије - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Посланици Скупштине Србије усвојили су вечерас измене и допуне Закона о судијама и допуне Закона о Високом савету судства којима се уводи етички одбор као институција која ће имати јако велику одговорност и обавезу када је у питању одлучивање и праћење квалитета рада судија.
Посланици су вечерас гласали и о 13 кандидата за председнике судова у Бачкој Паланци, Зрењанину, Ивањици, Петровцу на Млави, Прокупљу, Неготину, Суботици, Зајечару, Панчеву, Руми и Сомбору.
Парламент је изабрао Јелицу Вујиновић за председника Основног суда у Бачкој Паланци, Љубишу Томићевића за председника Основног суда у Ивањици, Станоја Рајића за председника Основног суда у Петровцу на Млави.
За председника Привредног суда у Зрењанину изабран је Александар Стојиљковски, Привредног суда у Панчеву Гордана Анић, Привредног суда у Сомбору Биљана Перић и Привредног суда у Зајечару Драган Јоцић.
Високи савет судства је за председника Прекршајног суда у Неготину изабрао Ану Јаћимовић, а Прекршајног суда у Суботици Тању Владушић Рудић.
Скупштина није изабрала четири кандидата које је оспорила председница Одбора за уставна питања и законодавство Јелена Жарић Ковачевић.
Биљана Ђуричић није изабрана за председника Основног суда у Руми, као ни Златоје Анкић за председника Основног суда у Зрењанину.
Такође, нису изабране ни Гордана Сокић, и то за председницу Основног суда у Прокупљу, као ни Љиљана Синђић за председницу Основног суда у Панчеву, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала