Амерички медији: Бајден учинио Путина најсрећнијим човеком на свету

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаПутин: Критике „Северног тока 2“ лоша пропаганда, ова маршрута краћа и јефтинија
Путин: Критике „Северног тока 2“ лоша пропаганда, ова маршрута краћа и јефтинија - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2021
Пратите нас
Колумниста америчког листа "Њусвик" Џош Хамер сматра да су САД претрпеле велики пораз по питању "Северног тока 2", а Русији поклониле победу.
Колумниста је подсетио да је бивши председник Доналд Трамп водио политику "јастребова" према Русији, иако су га стално оптуживали за "заверу" са Москвом. Он је био против руског гасовода који се протеже до Немачке. Штавише, увео је оштре санкције у покушају да заустави реализацију овог пројекта.
Сада, администрација новог председника САД Џозефа Бајдена одобрила је изградњу "Северног тока 2".

"Меркелова је несумњиво задовољна оваквим исходом, док нема срећнијег човека од Путина", сматра коментатор.

По мишљењу Хамера, радикална промена става Вашингтона по овом питању омогућиће Русији да потисне амерички природни гас, а Европу доведе у енергетску зависност од Москве. Споразум Бајдена и Меркелове наноси ударац америчким произвођачима течног природног гаса и лишава их доступа кључном европском тржишту. Овај споразум се поклопио и са "издајничком" забраном изградње гасовода Keystone XL у САД, наводи се у тексту.
МОУШН Северни ток 2  - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2021
Пројекат који нико не може зауставити: Како се гради „Северни ток 2“
Хамер је сигуран да је председник САД склопио споразум са Немачком како би смирио Меркелову и Берлину донео велику и видљиву геополитичку победу. Немачка је најмоћнија држава у саставу ЕУ која има огроман утицај на економска и политичка питања континента. Након изласка Велике Британије из европског пројекта, Немачка је постала његов бисер и упориште. Левичарски глобалисти, укључујући и америчку Демократску странку, желе да ојачају његов статус транснационалне институције. Споразум Бајдена и Меркелове о "Северном току 2" помаже овом процесу, сигуран је новинар.
Изградња гасовода Северни ток 2 у Лубмину - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2021
Пушков: Кад „Северни ток 2“ почне да ради нове америчке санкције мало вероватне
"Либерални режими, као што су Немачка и Белгија побеђују, док националистички режими, као што су Пољска и Мађарска - губе. САД, несумњиво, такође губе. Као и притворна и неискрена морална супериорност демократа као противтежа наводној Трамповој проруској "политици мира"", закључио је Хамер.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала