Русија ће производити беспилотне хеликоптере

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаРуска беспилотна летелица компаније "Кронштат", МАКС-2021
Руска беспилотна летелица компаније Кронштат, МАКС-2021 - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2021
Пратите нас
Руска високотехнолошка компанија „Кронштат“ покренуће производњу беспилотних летелица хеликоптерског типа, саопштио је Спутњику генерални директор компаније Сергеј Богатиков на Међународном авио-космичком салону „МАКС-2021“.

„Купили смо научно-производно предузеће 'Стрела'. Осим беспилотних летелица авионског типа, почињемо припрему за производњу беспилотних хеликоптера у нашој фабрици која се гради у Дубни. Реч је о дроновима великих димензија – један тип ће имати узлетну масу од око 600 килограма, а други око 1,5 тону“, рекао је Богатиков.

Како је додао, у производњу беспилотних летелица хеликоптерског топа биће укључени и одвојени погони Машинског постројења у Дубни, где ће се производити и пунктови за управљање беспилотним летелицама са земље.
Презентација новог војног авиона Шах-мат - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2021
„Лака коњица“ руске авијације звезда авио-салона МАКС
Један од задатака компаније је у вези са производњом нових беспилотних летелица је обједињавање контролних табли за беспилотне летелице авионског и хеликоптерског типа.
„То је важно за решавање тактичких задатака: беспилотна летелица авионског типа ће извршавати улогу означивача мете и репетитора, док ће беспилотни хеликоптери извршавати своје задатке“, појаснио је Богатиков.
Компанија „Кронштат“ гради у Дубни први погон за серијску производњу беспилотних летелица у Русији. Предузеће би требало да почне са радом у новембру ове године. У тој фабрици ће се монтирати, између осталих, и извиђачко-ударни дронови „Орион“ које купује Министарство одбране Русије.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала