Путин: У стању смо да откријемо сваког противника и да му нанесемо несавладив ударац

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПутин на паради поводом Дана ратне морнарице
Путин на паради поводом Дана ратне морнарице - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2021
Пратите нас
Ратна морнарица има све што је неопходно како бисмо гарантовали заштиту државе. У стању смо да откријемо сваког подводног, надводног и ваздушног противника и да му нанесемо несавладив ударац, поручио је председник Русије Владимир Путин у обраћању поводом Дана Ратне морнарице Русије.
У говору на главној паради морнарице у Санкт Петербургу Путин је подсетио на славне дане руске морнарице и свима честитао празник.
Он је рекао да је у данашње време Русија у рекордном року успела да заузме достојно места међу најјачим морнарицама света.
Прешла је, како је рекао, колосалан пут од малог брода до моћних океанских бродова и ракетних атомских подморница и добила ефикасну морску авијацију и поуздане системе одбране на обали.

„Стално унапређујемо наоружање, а наши хиперзвучни системи, којима је опремљена морнарица, немају пандана у свету“, рекао је он.

Према његовим речима, данашњи грандиозни празник је симбол јединства свих поколења заштитника морских граница Русије.
Празник је важан, драгоцен за читаву Русију, за руски народ јер је захваљујући одважности морнара, њиховој храбрости и смелости јачала домовина, стварала се њена слава и значај.
Волимо своју флоту, поносимо се њоме и њеном изузетном историјом, рекао је руски председник и подсетио на завет Петра Великог:
„Ни пред ким не спуштати заставу брода и никоме не предавати брод! “
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала