У наредна два сата пљускови — РХМЗ издао упозорење

CC0 / Pixabay / Облачно небо
Облачно небо - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2021
Пратите нас
Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) најавио је да ће у наредна два сата бити променљиво облачно време.
Наиме, у западној и југозападној Србији, Војводини, Шумадији, Браничеву и на подручју Београда то вреће ће пратити повремени краткотрајна киша или локални пљусак.
У кошавском подручју ће дувати умерен и јак југоисточни ветар, који ће на југу Баната имати и ударе олујне јачине и више од 17 метара у секунди.
РХМЗ је издао и упозорење да ће до краја јула бити веома топло време са највишом температуром од 34 до 39 степени. Метеоролози су најавили да ће данас у Србији бити претежно сунчано и веома топло. После подне и увече уз променљиву облачност у северним, западним, централним и југозападним пределима, понегде краткотрајна киша или пљусак са грмљавином.
Ветар слаб, у кошавском подручју умерен и јак, јужни и југоисточни. Најнижа температура од 13 на југоистоку Србије до 24 степени на југу Баната, а највиша од 34 до 37 степени Целзијуса.
И у Београду веома топло. Већи део дана претежно сунчано, касније после подне у појединим деловима града уз променљиву облачност могућа је краткотрајна киша или пљусак са грмљавином. Ветар умерен, повремено јак, југоисточни. Најнижа температура око 23 степени, а највиша око 36 степени.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала