Кремљ: Приближавање НАТО-а границама Русије захтева да се предузму мере

© REUTERS / IRAKLI GEDENIDZEАмерички војници на мултинационалним војним вежбама "Agile Spirit 2021" у Грузији
Амерички војници на мултинационалним војним вежбама Agile Spirit 2021 у Грузији - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2021
Пратите нас
Приближавање НАТО-а руским границама обавезује Русију да предузме мере како би осигурала своју безбедност, изјавио је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков, коментаришући војне вежбе „Agile Spirit 2021“ које су почеле у Грузији.
Песков је истакао да је то још једна потврда да се НАТО са својом војном инфраструктуром налази око граница Русије и „не само око наших граница, већ се додирује са нашим границама“.
„Ово је, наравно, тема коју врло пажљиво морамо да пратимо и, што је најважније, то нас, наравно, обавезује да предузимамо мере за осигуравање наше безбедности. О томе је више пута говорио и председник и министар одбране и наши представници на најразличитијим нивоима“, рекао је Песков.
Портпарол је додао да је за Русију битно да војне вежбе у Грузији немају прикривена сценарија дејстава против Русије.
Такође је приметио да се сценарија вежби израђују у НАТО-у и да та организација не крије ко је за њих противник, рекао је Песков коментаришући учешће Азербејџана у овим вежбама.
Песков је такође приметио да је Азербејџан суверена држава и да Русија цени партнерске односе са њим.
У Грузији су у уторак почеле мултинационалне војне вежбе „Agile Spirit“ на којима учествује више од 2,5 хиљада војника из 15 земаља и партнера НАТО-а.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала