Отказана и седница Савета министара БиХ

© Flickr / Jennifer BoyerЗаставе Босне и Херцеговине
Заставе Босне и Херцеговине - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2021
Пратите нас
Седница Савета министара Босне и Херцеговине, која је била заказана за данас, одложена је по налогу председавајућег, Зорана Тегелтије.
То је објављено на сајту Савета уз напомену да ће информација о новом термину одржавања седнице бити благовремено објављена.
Подсетимо, због недоласка посланика из Републике Српске пре два дана отказана је и седница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, на којој је требало да буде разматран Предлог закона о буџету институција и међународних обавеза за 2021. Годину.
БиХ - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2021
Уведен „султански систем“, нећемо га поштовати: Јасан одговор из Српске на нову претњу Сарајева
Лидери политичких партија из Републике Српске одлучили су у понедељак да представници РС у институцијама БиХ, односно Председништву, Савету министара и Парламенту БиХ не учествују у доношењу одлука, у знак протеста због одлуке одлазећег високог представника у БиХ Валентина Инцка да наметне допуне Кривичног закона Босне и Херцеговине којима се забрањује и кажњава негирање геноцида.
Практично, то значи да се српски представници неће повући из институција, али да неће учествовати у раду и доносити одлуке док се не реши питање наметнутог закона.
О томе шта су могући сценарији у БиХ, да ли је Инцково „закуцавање“ испровоцирано извештајем Независне комисије о Сребреници, који оцењује да злочин који се догодио није био геноцид, или је одговор на руско-кинески нацрт резолуције о високом представнику, за Спутњик су говорили дипломата у пензији Зоран Миливојевић, политички аналитичар из Бањалуке Војислав Савић и професор Срђан Перишић:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала