Раскинут уговор с фабриком воде у Зрењанину

CC BY-SA 2.0 / Nick S / Зрењанин
Зрењанин - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2021
Пратите нас
Уговор Града Зрењанина с фабриком воде раскинут је кривицом инвеститора, јер није испунио ни један од услова прописаних уговором из 2015. године и споразумом из 2021. године, изјавио је градоначелник Симо Салапура.
Он је рекао да је уговор с инвеститорима фабрике воде раскинут на основу одредаба основног уговора и споразума између инвеститора и ЈКП „Водовод“ из јануара ове године.

„Споразум је предвидео да уколико фабрика воде не испуни све уговорне обавезе, уговор се раскида кривицом извршиоца и никаква додатна обавештења од стране наручиоца услуге нису потребна. Инвеститор није испунио ниједну ставку из уговора, тиме су испуњени сви услови за раскид уговора. И ми уговор сматрамо раскинутим и окрећемо се тражењу нових решења“, казао је Салапура за Танјуг.

Снабдевање исправном пијаћом водом 123.000 грађана Зрењанина је, према речима градоначелника, задатак изнад свих других задатака за све у локалној самоуправи.
Вода која гори излази из чесми у Стајићеву код Зрењанина - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2020
Чудо код Зрењанина — опасност катастрофалних размера
Конзорцијум „Групо Зилио“ потписао је уговор о градњи фабрике воде с роком завршетка 2015. године.
Рок је продужаван више пута, али се испоставило да фабрика није успела да испуни пројектни задатак ни у погледу количина, ни у погледу квалитета воде.
Споразумом из јануара ове године прецизирано је да се уговор сматра раскинутим кривицом инвеститора уколико се не испуне одредбе из уговора, а управо тако се и догодило.
Салапура је такође рекао да ће град размотрити могућност покретања спора за накнаду штете од инвеститора.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала