Не умара се, никад не греши: Руски робот „Промобот“ добио запослење у Берлину

© Sputnik / Ростислав Нетисов / Уђи у базу фотографијаРуски робот Promobot V.4
Руски робот Promobot V.4 - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2021
Пратите нас
Руски робот „Промобот“ почео је да ради у компанији „Секјрути роботикс“ у Берлину као обезбеђење, саопштено је Спутњику из компаније „Промобот“.

„Руски сервисни робот 'Промобот' почео је са радом у компанији 'Секјурити роботикс' у Берлину. Робот је задужен за обилазак, видео-надзор запослених и посетилаца објеката, одржавање реда као и консултовање посетилаца“, саопштено је из компаније.

Глава хуманоидног робота компаније „Промобот“ поред модела главе - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2021
Русија прави вештачку кожу за човеколике роботе /фото/
Прецизирано је да руски робот може комуницирати на енглеском и немачком језику, а радиће заједно са роботима „Спот“ компаније „Бостон дајнамикс“, „Аргус“ компаније „СМП Роботикс“ и дроном-чуваром компаније „Санфлауер лабс“ за обилазак напољу. Такође, робот „Промобот“ може слободно да се креће и заобилази препреке.
„Роботи су технологије данашњице. Перспективе система за обезбеђење у Европи захтевају аутоматизована решења. Роботи ће пружити подршку службеницима компанија за обезбеђење и омогућиће да се избегну досадни и рутински задаци, концентришући се на важније процесе“, рекао је извршни директор компаније „Секјурити Роботикс“ Алексеј Токарев.
Како је истакао, међународна сарадња у циљу аутоматизације је један од водећих вектора у стратегији развоја компаније.
Руски робот помаже путницима на аеродрому  - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2020
Руски робот „Промобот“ има нови посао: помаже туристима у Турској

„На дужности чувара робот искључује све такозване 'грешке људског фактора', не умара се, није непријатан према посетиоцима, не касни на посао, а најважније је што никад не греши“, нагласио је директор за развој компаније Олег Кивокурцев.

Компанија „Промобот“ производи аутономне сервисне роботе који су у употреби у 40 земаља као администратори, промотери, консултанти, водичи, консијержи, замењујући људе или служећи као помоћ.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала