Велика акција гашења пожара у Муртеници: Ватра гута шуме, ангажовани и хеликоптери /видео/

© Fotolia / WellphotoВатрогасци
Ватрогасци - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2021
Пратите нас
На делу територије општине Нова Варош проглашена је јуче ванредна ситуација, а велики пожар је захватио око 50 хектара шуме у Муртеници и даље букти. Ватрогасци се и данас боре са ватреном стихијом.
Шумари и ватрогасци од јутрос просецају заштитни појас у делу шуме изнад засеока Илићи у Негбини како би се спречило напредовање ватре уз источне падине планине, па надлежни очекују да ће пожар током дана бити потпуно стављен под контролу.
Како је МУП Србије јутрос саопштио, током јучерашњег дана под контролу је стављена западна страна пожара, па су снаге преусмерене на источну страну пожара.
Општина Нова Варош је ангажовала механизацију која ће помоћи у пробијању шумских путева како би ватрогасне цистерне од којих до сада није било пуно користи, коначно могле да приђу месту пожара.
"Очекујемо да ће у наредних пар дана ватра бити угашена, али већ сада се може рећи да је штета огромна. Уништено је више од 150 хектара борове шуме која је углавном у приватном власништву и којој ће требати деценије да се обнови. На срећу сачувани су објекте и људски животи, а то је најважније", рекао је председник Општине Нова Варош Радосав Васиљевић.
На гашењу пожара који од недеље букти на неприступачном терену изнад Негбине ангажовани је више од 100 ватрогасаца из 13 организационих јединица МУП-а, као и припадници Хеликоптерске јединице, који су током јучерашња дана у 36 налета избацили око 46 тона воде.
У гашењу пожара и данас помажу два хеликоптера, пренео је портал Варошке.нет.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала