Четири воћке које опорављају организам

CC0 / Pixabay / Воће
Воће - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2021
Пратите нас
Поред поврћа, воће је најпожељнија храна на трпези током летње сезоне, јер је богато антиоксидантима, витаминима и минералима.
Воће помаже организму да се ослободи токсина накупљених током зиме. Као у свему, и у конзумирању воћа потребно је наћи праву меру, јер у супротном, шећери који се налазе у саставу ових намирница могу да изазову супротан ефекат.
Једно од решења може бити комбиновање свежег воћа са бадемима, орасима или сувим воћем, које је препуно влакана, протеина и масти који спречавају прекомерну апсорпцију шећера, а и дуго одржавају ситост. Стога би ових месеци најбољи избор воћа био следећи:
Брескве за боље варење
Сто грама овог воћа има свега 30 калорија, а влакна поспешују варење. Такође, ту је и витамин Е, који је важан за циркулацију.
Јагоде против токсина
Полифеноли подстичу рад јетре, али и елиминацију токсина и масних наслага. Поред тога, јагоде погодно утичу на систем за варење и излучивање.
Кајсије и витамин Б
Ово воће садржи витамине групе Б, пре свега Б2 и Б3, који учествују у метаболичким процесима.
Лубеница
Иако спада у поврће, лубеницу једемо као воће. Освежавајућа је и одлична за ослобађање вишка течности и токсина. Богата је минералима, какав је калијум, а не треба заборавити ни витамин Ц, пренео је Б92.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала