https://sputnikportal.rs/20210731/cetiri-vocke-koje-oporavljaju-organizam-1127950897.html
Четири воћке које опорављају организам
Четири воћке које опорављају организам
Sputnik Србија
Поред поврћа, воће је најпожељнија храна на трпези током летње сезоне, јер је богато антиоксидантима, витаминима и минералима. 31.07.2021, Sputnik Србија
2021-07-31T14:15+0200
2021-07-31T14:15+0200
2021-08-26T03:14+0200
друштво
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e5/07/1f/1127949422_0:98:1920:1178_1920x0_80_0_0_fe3c6b5be1f5e0aa113d6b1f2070f164.jpg
Воће помаже организму да се ослободи токсина накупљених током зиме. Као у свему, и у конзумирању воћа потребно је наћи праву меру, јер у супротном, шећери који се налазе у саставу ових намирница могу да изазову супротан ефекат.Једно од решења може бити комбиновање свежег воћа са бадемима, орасима или сувим воћем, које је препуно влакана, протеина и масти који спречавају прекомерну апсорпцију шећера, а и дуго одржавају ситост. Стога би ових месеци најбољи избор воћа био следећи:Сто грама овог воћа има свега 30 калорија, а влакна поспешују варење. Такође, ту је и витамин Е, који је важан за циркулацију.Полифеноли подстичу рад јетре, али и елиминацију токсина и масних наслага. Поред тога, јагоде погодно утичу на систем за варење и излучивање.Ово воће садржи витамине групе Б, пре свега Б2 и Б3, који учествују у метаболичким процесима.Иако спада у поврће, лубеницу једемо као воће. Освежавајућа је и одлична за ослобађање вишка течности и токсина. Богата је минералима, какав је калијум, а не треба заборавити ни витамин Ц, пренео је Б92.
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e5/07/1f/1127949422_110:0:1811:1276_1920x0_80_0_0_a44fdf95edeaa84ee3659cf7a00efcc1.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
воће које опоравља организам, здраво воће, воће, здравље, voće koje oporavlja organizam, zdravo voće, voće, zdravlje
воће које опоравља организам, здраво воће, воће, здравље, voće koje oporavlja organizam, zdravo voće, voće, zdravlje
Четири воћке које опорављају организам
14:15 31.07.2021 (Освежено: 03:14 26.08.2021) Поред поврћа, воће је најпожељнија храна на трпези током летње сезоне, јер је богато антиоксидантима, витаминима и минералима.
Воће помаже организму да се ослободи токсина накупљених током зиме. Као у свему, и у конзумирању воћа потребно је наћи праву меру, јер у супротном, шећери који се налазе у саставу ових намирница могу да изазову супротан ефекат.
Једно од решења може бити комбиновање свежег воћа са бадемима, орасима или сувим воћем, које је препуно влакана, протеина и масти који спречавају прекомерну апсорпцију шећера, а и дуго одржавају ситост. Стога би ових месеци најбољи избор воћа био следећи:
Сто грама овог воћа има свега 30 калорија, а влакна поспешују варење. Такође, ту је и витамин Е, који је важан за циркулацију.
Полифеноли подстичу рад јетре, али и елиминацију токсина и масних наслага. Поред тога, јагоде погодно утичу на систем за варење и излучивање.
Ово воће садржи витамине групе Б, пре свега Б2 и Б3, који учествују у метаболичким процесима.
Иако спада у поврће,
лубеницу једемо као воће. Освежавајућа је и одлична за ослобађање вишка течности и токсина. Богата је минералима, какав је калијум, а не треба заборавити ни витамин Ц,
пренео је Б92.