Због рудника се измешта цело насеље у Србији?

CC BY 3.0 / wikipedia / РТБ Бор
РТБ Бор - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2021
Пратите нас
Становници Кривеља изразили су жељу да се цело насељено место – измести.
Помоћник министарке рударства и енергетике, Дејан Милијановић, рекао је данас после збора мештана Кривеља, да Министарство рударства и енергетике подржава поменути захтев мештана за измештањем целог насељеног места због рударских активности, као и да је важно да се ово питање не злоупотребљава у политичке сврхе.
„Као представници Министарства данас смо у Бору на захтев мештана Кривеља, који су Министарству изложили свој захтев да се измести цело насељено место, а не само један део. Сада са Градом Бором и компанијом 'Зиђин копер' радимо на томе да тај проблем решимо на начин којим ће бити пре свега задовољни мештани Великог Кривеља“, рекао је Милијановић, саопштило је Министарство.
Додао је да је њихов задатак да људи у Бору живе у бољим условима, са здравијом животном средином, а да се рударске активности несметано одвијају, у складу са свим одобрењима и законским прописима.
РТБ Бор - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2021
Приход највећег извозника Србије за две године 1,7 милијарди евра
„Нажалост, има и неких странака из опозиције које покушавају да ово животно питање за људе у Кривељу искористе у политичке сврхе, да покушају да створе слику како је неко дошао из чиста мира да исељава људе, као што су некада говорили како РТБ Бор треба затворити и да није важно да ли ће компанија опстати или не. На срећу грађана Бора, компанија је опстала, данас је највећи извозник и запошљава више од 5.700 радника“, додао је он.
Према његовим речима, отварањем новог рудника „Чукару Пеки“ створиће се још боља перспектива да се повећа производња, те запосли више људи.
„И све то уз боље услове за живот и већу заштиту животне средине, коју ће обезбедити завршетак топионице и највиши еколошки стандарди који ће се примењивати у новом руднику“, закључио је он, преноси Б 92.
Коронавирус утиче на пад берзе - Sputnik Србија
Све о домаћој и светској економији

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала