Мамић преко Спутњика шаље молбу Вучићу: Волео бих да будем на „Маракани“

© AP Photo / Andriy LukatskyЗдравко Мамић
Здравко Мамић - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2021
Пратите нас
Здравко Мамић причао је за Спутњик о потенцијалној утакмици између његовог клуба и Црвене звезде у квалификацијама за Лигу шампиона. Први човек Динама из Загреба, између осталог, упутио је јавну молбу председнику Србије Александру Вучићу да му обезбеди долазак у Београд ако дође до утакмице.
Жребом у Ниону одлучено је да се у плеј-офу квалификација састану бољи из мечава Црвена звезда/Шериф и Динамо Загреб/Легија, те ако српски и хрватски клуб оправдају улоге фаворита, крајем августа (17/18 - 24/25) гледаћемо двомеч љутих ривала.
Тренер Црвене звезде Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2021
Звезду чека Динамо из Загреба!
Мамић се неколико година налази у Босни и Херцеговини и не планира да се врати у Хрватску због деценијске хајке која се води против њега.
Али, први човек Динама волео би да посети престоницу Србије и стадион „Рајко Митић“ уколико дође до меча између Црвене звезде и његовог клуба.
„Позната је моја симпатија према председнику Србије и ово је прилика да га замолим да... Можда није добро преко новина, али ако дође до тог сусрета волео бих да будем у Београду на утакмици“, рекао је Мамић за Спутњик.
Мамић је потом прокоментарисао жреб.
„Мој став се зна од прошле године када су ме питали, рекао сам да не желим Звезду. Међутим, та утакмица може да се догоди и када је већ тако треба сви, који имамо било какве могућности, да учинимо да прође у фер и спортском духу. Да буде без великих тензија, иако ће бити јер је улог велики. Нису Звезда и Динамо преко 30 година играли, велики је улог, улаз у Лигу шампиона. То је изазов за одликаше. Желим да верујем да су Звезда и Динамо одликаши, а очекујем да и држава одради свој део посла, ако дође до меча јер морамо прво да сачекамо две утакмице које играју клубови“.
На питање ко је ближи победи у поменутом двомечу, уколико до њега дође, Мамић је искрено одговорио:
„Ближи пролазу је Динамо. Рецимо да су шансе 51:49 одсто у корист Модрих, из простог разлога што се први меч игра у Београду, док је реванш на Максмиру, а сви знамо колико значи то када други меч играш код куће“.
Последњи меч на стадиону „Максимир“ између два клуба није остао никоме у добром сећању, пошто су виђени велики инциденти. Мамић је био на том мечу и за Спутњик се присетио атмосфере.
„Нису ми добра сећања, била је то ужарена политичка атсмофера. Сећам се да су навијачи Звезде дошли у невиђеном броју. Цео југ је био испуњен навијачима Звезде. Сећам се да ја Аркан седео на клупи, говорим о сећању, али то не бих стављао у фокус... Дошло је до распада Југославије, а неки то означавају и као почетак сукоба. Али, мени је то само сећање, не извлачим никакву негативну емоцију према Звезди или Србину. То је нешто што је прошло, имам небројано пријатеља у Звезди и Србији.“
Уколико Звезда и Динамо оправдају улогу фаворита у трећем колу квалификација, прва утакмица одиграће се у Београду 17. или 18, док је реванш на програму у Загребу 24. или 25. августа.
Здравко Мамић - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2021
Мамић за Спутњик: Звезда се бори с костурима из ормара, а Динамо с домаћим издајицама
Детаљ са утакмице ФК Црвена звезда – Каират - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2021
Звезда по нотама Катаија и Иванића прегазила Каират!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала