Несташице: Празне полице у Лидлу, ДМ-у, Росману... у Немачкој

© REUTERS / Alvin BaezИспражњени рафови у маркету
Испражњени рафови у маркету  - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2021
Пратите нас
Празне полице у Лидлу, ДМ-у, Росману и другим трговинама у Немачкој подсећају на време кад су трговине имале проблема с набавком артикала због локдауна. Купци се питају што се догађа, а трговци поручују како имају проблема с испоруком робе.
Неколико је узрочника који отежавају испоруку. Пре свега, пандемија короне.
Због хигијенских мера које се морају поштовати ​​како не би дошло до избијања вируса, производња у Кини је успорена, јавља немачки РТЛ.

На празне полице у неким трговинама утицала је и поплава у Немачкој. На подручју Рајн-Мајн округа у неким пословницама Росмана, Лидла и ДМ-а недостају артикли, а трговци од купаца траже стрпљење.

Према писању”Chipa””, у трговини Кауфланд, многи производи тренутно нису доступни из “техничких разлога”. Посебно недостају производи попут шампона, тоалетног папира, пасте за зубе, углавном артикли које људи свакодневно користе.
Многа складишта трговина у поплавама погођеним регијама су поплављене, због чега је логистика стала. То утиче на комплетан ланац снабдевања. Међутим, хаос не узрокују само екстремне последице олује, већ и глобална контејнерска криза.

Кик и Росман већ су упозорили на проблеме

Шефови у Кику и Росману већ су упозорили да ће купци морати да се припреме за празне полице, а ускоро и за раст цена. Разлог је тај што се роба складишти у лукама у Азији, у неким случајевима недостају важни транспортни контејнери, а немачки трговци сада купују многе производе из Азије. Велики контејнерски бродови обично превозе робу преко океана у Немачку.
Други проблем је тај што су места за доставу потпуно попуњена, као и контејнери. Роба је остављена произвођачима и не може да се преузме. Будући да потражња стално расте, а понуда се смањује, повећавају се и трошкови превоза.
"Недостатак теретних капацитета и контејнера има значајан утицај на немачку трговину – објашњава Раул Росман, представник ланца дрогерија Росман, у интервјуу за “Handelsblatt”.
Фолкер Трајер, шеф трговачко-индустријске коморе Немачке, упозорава да ће се држава суочити са значајним проблемима.
Прочитајте још:
Празни рафови у супермаркету - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2021
Хаос у Великој Британији: Несташице у продавницама, радници у самоизолацији /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала