Русији прети смртоносни топлотни талас

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаЛето у Москви
Лето у Москви - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2021
Пратите нас
Русија ће постати једна од првих држава која ће се суочити са топлотним таласом, изазваним глобалним загревањем, рекао је климатолог Александар Чернокуљски.
Чернокуљски је изјавио да ће "једна од главних негативних последица абнормалних временских услова бити топле ноћи" - лекари имају различите показатеље, али најчешће је то 20 степени и више – када људски организам једноставно не успе да се одмори", преноси "Парламентарна газета".
Овај феномен ће бити посебно тежак становницима градова, јер, по мишљењу експерата, треба обавити радње које ће људима и привреди омогућити да се адаптирају на променљиве услове.
"Ако нико ништа не уради, смртност од топлотног таласа ће се повећати", закључио је Чернокуљски.
Тренутно, милиони хектара шума у Сибиру захваћени су пожаром. Министарство за ванредне ситуације и руска војака раде све како би спречили ширење ватре.
Научни директор Хидрометеоролошког центра Роман Виљфанд сматра да ће натпросечне врућине на југу европског дела Русије трајаће до краја недеље. Он је рекао да је време опасно и да метеоролози предвиђају да ће температура на обали Црног мора у близини Сочија бити до 35 степени, у Симферопољу до 37, а у Севастопољу 30–35 степени целзијуса.
У континенталним деловима јужне Русије биће још топлије. Очекује се да ће температура у Волгоградској области бити до 43 степена, као и у Ростову.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала