Вучић одговорио Пленковићу

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2021
Пратите нас
Ко води јалову политику, види се по резултатима, поручио је данас председник Србије Александар Вучић коментаришући поруке хрватског државног врха са обележавања годишњице "Олује" у Книну.
"Ко води јалову политику, види се по резултатима. Нећу више ни реч, осим пред крај године, када будемо анализирали и упоређивали резултате", рекао је Вучић одговарајући на питање у вези са изјавама хрватског председника и премијера који су данас навели да неће дозволити да се доводи у питање легитимитет "Олује" а Србији поручили одустане од јалове политике прошлости.
Вучић је истакао да Србија жели најбоље и најближе односе са Хрватском, али неће да заборави ни Јасеновац, Јадовно, Пребиловце, али ни "Олују", "Бљесак", нити да се стидимо својих жртава, колона избеглих, недужних људи, кривих само зато што су Срби.
Напротив, тим људима се поносимо и они који су преживели донели су овде своје велико крајишко срце и доприносе данас успесима Србије, навео је Вучић.
"Ако је то политика прошлости, могу да је зову како хоће, ја мислим да је то политика одговорности и будућности. А ко води јалову политику и политику прошлости - можемо да се упоредимо пред крај године, да упоредимо, па нека наши грађани просуђују и одлучују", поручио је председник Србије.
Вучић је поновио да је Србија увек спремна на сваку врсту разговора, договора, сарадње.
"Али, немојте да нас терате да вам се извињавамо због гота што сте нам протеривали стотине хиљаде људи, јер то другачија Србија, нова Србија, промењене политичке генерације, неће да прихвати", рекао је Вучић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала