Америка подржава ОЕБС: Русија ипак неће избећи пажњу међународне заједнице

© REUTERS / Larry DowningЗграда Стејт департмента у Вашингтону
Зграда Стејт департмента у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2021
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе жале што ће ограничења која су руске власти увеле због епидемиолошке ситуације спречити ОЕБС да независно посматра изборе за Државну думу Русије, изјавио је портпарол Стејт департмента Нед Прајс.
Према његовим речима, Вашингтон поштује одлуку Канцеларије за демократске институције и људска права која је саопштила да је због рестриктивних мера уведених због ковида 19 у Русији постало немогуће „веродостојно и независно посматрање“.
ОЕБС - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2021
Директан скандал: Москва о одлуци ОЕБС-а да не шаље посматраче на парламентарне изборе у Русији

„Упркос томе што посматрачи ОЕБС-а неће моћи да присуствују, међународна заједница ће пратити изборни процес за Думу, како пре избора тако и на дан избора, како би одредили да ли су услови погодни за одржавање слободних и правичних избора. Русија неће моћи да избегне међународну пажњу“, истакао је Прајс.

Европске организације позване су у Русију на посматрање парламентарних избора 17-19. септембра, али је број посматрача због пандемије ограничен на 50 за ОЕБС и на десет за његову Парламентарну скупштину. После тога организација је саопштила да неће посматрати парламентарне изборе у Русији због захтева да се смањи број њених представника.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала