Лош дечко тениса: „Нешто слично се дешавало мени, само 20 пута горе“

© AP Photo / Hamish BlairАустралијски тенисер Ник Кирјос током меча против Доминика Тима на Аустралијан опену 2021.
Аустралијски тенисер Ник Кирјос током меча против Доминика Тима на Аустралијан опену 2021. - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2021
Пратите нас
Аустралијски тенисер Ник Кирјос, познат по константном сукобљавању са медијима и осталим играчима, говорио је о ситуацији кроз коју пролази Јапанка Наоми Осака.
Осака је једна од главних тема тениског света већ неколико месеци, након што се повукла са Ролан Гароса и Вимблдона због сукоба са организаторима.
Она је прво одбила да се појављује на прес-конференцијама и за то навела неколико разлога, поред осталих окривила лоше новинаре, да би затим говорила о томе да има проблема са менталним здрављем.
Четворострука Гренд слем шампиона је због тога доспела на мету критичара, те изазвала контраефекат својим поступком.
Јапанска тенисерка Наоми Осака - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2021
Облак депресије над Паризом – ко је ђубре, где је била грешка и шта мисли Ђоковић?
О њеној ситуацији говорио је Кирјос, неко ко је славу стекао још као тинејџер, а током каријере имао честе (неретко самоизазване) сукобе са новинарима.
Али и Новаком Ђоковићем и Рафаелом Надалом, који су били неретка мета његових „прозивки“ и вређања.
Надала су ругао у неколико наврата, док је за Новака, поред осталог, рекао „да је болесно опседнут жељом да га сви воле“, те више пута истакао да га, просто и једноставно, не воли.
„Нешто слично као Наоми Осаки се дешавало мени. А, пошто је сада популарно причати о менталном здрављу, оно што сам ја доживео је 20 пута горе него што је она“, рекао је Кирјос.
Кирјос је као још увек светски непознати тенисер забележио неке велике победе – најпре против Надала на Вимблдону – и тиме скренуо пажњу на себе.
Никада није држао „језик за зубима“, нити се либио тога да каже шта тачно мисли, без размишљања о последицама.
И због тога, али и других ствари као што су непристојно понашање на терену и вређање колега, често је био на мети љубитеља спорта, страствених навијача и медија.
„Овај спорт ме је водио на мрачну страну, то ми се дешавало неко време и ментално је било јако тешко једном 18-годишњаку. Био сам један од најпознатијих играча у Аустралији и један од најкритикованијих у медијима“, објаснио је Кирјос.
Спорт као што је тенис није кројен по нотама момка из Камбере, већ је из архаичних разлога одувек имао неку ноту ексклузивитета и ригорозности.
„Бели спорт“ се већ годинама мења, али недовољно брзо да „дохвати“ Ника Кирјоса.
„Сада имам 26 година и довољно сам 'матор' да знам да је све то ср**е и да је тенису мучно да прихвати особу као што сам ја“, подвукао је контроверзни Аустралијанац.
Сезона лова на Ђоковића, а он наставља да мења историју
Јавио се Ђоковићев мрзитељ: „Могу да му направим проблем, он је изневерио спорт“
Контроверзни Аустралијанац признао: Ђоковић је бог
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала