Метеоролог открива: Каква ће бити јесен у Србији после пакленог лета

© Tanjug / JAROSLAV PAPИзлазак Сунца у пољу код Новог Сада
Излазак Сунца у пољу код Новог Сада - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2021
Пратите нас
У Србији је у више наврата објављивано упозорење на изузетно високе температуре које ће, према речима помоћника директора у Републичком хидрометеоролошком заводу Горана Михајловића, од сутра бити за нијансу ниже. Он је изнео и прогнозе каква нас јесен очекује.
Михајловић је навео да ће у наредном периоду и даље бити топло са температурама изнад просека за ово оба године.
„Минималне температуре неће бити преко 20 степени, а максималне ће бити између 30 и 35, што значи не тако екстремно високе температуре као што смо имали претходних дана, али ће и даље бити изнад просека за ово доба године“, рекао је Михајловић.
Михајловић је, гостујући на РТС-у, казао да ће сутра и прекосутра бити услова за кишу само у брдско-планинским пределима.
„У осталим деловима земље суво претежно сунчано и топло са температурама од 30 до 35 степени. Тако да ће се наставити период без падавина“, рекао је Михајловић.

Очекује се влажна и топла јесен

Михајловић је навео да се очекује да јесен буде топла.
„Има изгледа да ће средња температура бити изнад просека што ће јој дати карактеристику топле јесени. Процена колега је око плус један степен. Што се тиче падавина, за сада нема назнака неких разлика у односу на просечне вредности. Тако да би то била просечна влажна и топла јесен“, навео је Михајловић.
Он је истакао да не изненађују топлотни таласи у августу, али и да је ово лето имало неке вредности које су изнад вишегодишњих просека.
Говорећи о стању на водотоцима, Михајловић је додао да за сада стање није алармантно.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала