„Нема места за фашисте“: Узбуна у Шпанији због Украјинца /фото/

CC0 / Unsplash / Фудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2021
Пратите нас
Роман Зозуља, украјински фудбалер, није добродошао у шпански клуб Алкоркон, који је изразио намеру да га ангажује, због реакције навијача који су указали на то да је 31-годишњи играч промотер „фашистичке идеологије“.
Зозуља је недавно остао без уговора пошто је завршио четворогодишњи боравак у Албасетеу и био је виђен као појачање Алкоркона.
Међутим, навијачи се противе томе, истичући да је Зозуља симпатизер украјинске нацистичке паравојне групе Азовски батаљон.
„Ми сматрамо да ће Алкоркон направити грешку ако потпише фудбалера који је објављивао фотографије са нацистичком нумерологијом. Он је симпатизер фашистичке формације у својој земљи и то није у складу са вредностима толеранције и поштовања према спорту“, наведено је у листу „Ла Превија“.
Како се истиче, Зозуља се фотографисао у дресу са бројем 18, а иза њега је био семафор са бројевима 14:88. Ти бројеви су симболи Адолфа Хитлера и поздрава „Хајл Хитлер“.
„Зозуља није патриота, он је фашиста који подржава Азовски батаљон. За такву особу не треба да буде места у нашем клубу нити у нашем граду. Његова идеологија се коси са нашим вредностима“, додаје се.
Ово није први пут да је Зозуља у центру пажње, 2017. године се у клубу Рајо Ваљекано задржао свега један дан пошто су навијачи протестовали и навели да нема места за нацисте у њиховом клубу.
Маркос Рохо - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2021
Фудбалер противпожарним апаратом гађао полицију?! /видео/
Вељко Кајгановић - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2021
Преминуо Вељко Кајгановић: „Остаје рупа, Коуч, нема ко да преузме!“
Бибрас Натхо - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2021
Партизану прија „Карађорђе“ – Натхо са два гола пресудио Војводини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала