Док свет тресе криза, Русија обара рекорде – за месец дана зарадила 44 милијарди долара

CC0 / / Спутњик Економија
Спутњик Економија - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2021
Пратите нас
Обим извоза руских производа у јуну ове године достигао је рекордну суму од 43,885 милијарди долара, што представља максимум од 2014. године, наводи се у документу Руске Централне банке.

„Руски извоз је порастао због повећане производње нафте и као резултат постепеног смањења ограничења ОПЕК+ и високих цена производа, пре свега нафте, нафтних деривата, метала, дрва, прерађевина од дрвета и пољопривредних производа“, објаснио је Спутњику директор Националне рејтинг агенције (НРА) Сергеј Гришуњин.

У јуну је показатељ порастао за 26 процената у поређењу са мајем. Максимални обим извоза производа је био у децембру 2011. године и износио је 50.248 милијарди долара.
Раније је Министарство за економски развој закључило да је БДП Русије достигао ниво пре пандемије. Министар за економски развој Максим Решетњиков је уверен да ће се поновни раст економије у земљи наставити и у августу.
Криптовалуте биткоин, лајткоин и етереум - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2021
Упозорење Централне банке Русије: Не купујте крипто валуте
Према његовим речима, економија је тренутно премашила ниво четвртог квартала пре кризе 2019. године и додао да је даљи темпо развоја разлог за забринутост. Истовремено, министар је признао да се поновни раст извоза приводи крају.
„Извоз ће расти и у јулу, и у августу, али питање које нас брине је какав ће темпо раста бити даље“, изјавио је Решетњиков и појаснио да у будућности раст извоза може бити заснован на инвестицијама, извозу и стабилној унутрашњој потражњи.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала