Америка се смеје Немцу који је „изгубио“ скоро 80 милиона долара

© AP Photo / Markus SchreiberМилош Теодосић и Денис Шрудер на утакмици између Србије и Немачке, Еуробаскет 2015
Милош Теодосић и Денис Шрудер на утакмици између Србије и Немачке, Еуробаскет 2015 - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2021
Пратите нас
Немачки кошаркаш Денис Шрудер ове године је могао да потпише највећи уговор у каријери, али је на крају добио само утешну награду због чега је „изгубио“ скоро 80 милиона долара.
Шрудер је претходних неколико сезона наступао за Лос Анеђелс Лејкерсе на позицији плејмејкера, бележивши неке доста добре, али и неке не баш најсјајније партије.
Немачки репрезентативац је пред почетак минуле сезоне дошао у Лејкерсе из Оклахоме и одиграо сезону са променњивим успехом, али је екипа из Ел-Еја била задовољна виђеним.
Због тога му је понуђен уговор вредан 84 милиона долара на четири године, али га је он одбио – јер је мислио да заслужује више.
На први поглед, уговор од 21 милиона по сезони је и више него довољан за играча Шрудеровог квалитета, који је у сезони 2020/21 бележио 15,4 поена, 3,5 скокова и 5,8 асистенција по мечу.
Ипак, он је веровао да може да добије више, па је, како су тада пренели амерички медији, захтевао петогодишњи уговор у вредности до чак и 120 милиона долара, а минимално 100 милиона.
Шрудер се надао да ће му неко други понудити више новца од Лејкерса, па је решио да у прелазни рок уђе као неограничено слободни агент.
Прелазни рок је почео, па су уговори кренули да се деле „шаком и капом“ – свима, али не и Шрудеру.
У првим минутима прелазног рока је неколико плејмејкера добило нови ангажман – Кајл Лаури се договорио са Мајамијем, Лонзо Бол са Чикагом, Девонте Грејам са Њу Орлеансом, Кемба Вокер са Никсима...
И нико није хтео Шрудера.
Лука Дончић – ОИ Токио - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2021
Америчка делегација предвођена Немцем стиже у Словенију – ради се о 207 милиона долара
Како је пролазило време, било је све јасније да Шрудера нико не цени ни изблиза онолико колико он цени себе, али ни онолико колико су га ценили Лејкерси.
Као спасиоци појавили су се Бостон Селтикси, који су, како ствари стоје, били једини који су желели да ове сезоне пруже прилику Немцу, али нису били спремни да то плате ни изблиза колико би он то желео.
Шрудер је на крају потписао једногодишњи уговор са франшизом из Масачусетса вредан 5,9 милиона долара.
Све зато што му је мало било 84 милиона долара на четири године.
Легендарни Литванац гради империју – Булси се враћају на велику сцену!
Црногорски центар одлично почео епизоду у Америци
Бобан у Америци још две године – откривени детаљи!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала