Медведев открио како му је Ђоковић помогао: Ако то каже највећи...

© REUTERS / Dan HamiltonРуски тенисер Данил Медведев на Мастерсу у Торонту
Руски тенисер Данил Медведев на Мастерсу у Торонту - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2021
Пратите нас
Данил Медведев, други тенисер света, причао је за медије у Канади о неуспеху на Олимпијским играма у Токију и како су му речи Новака Ђоковића помогле да преброди период после елиминације са турнира.
Медведев је са великим амбицијама дошао у Токио, али од старта се мучио са условима, чувена је његова изјава – „да ли желиш да умремо на терену“ – упућена главном судији, те је заустављен у четвртфиналу.
Руског тенисера елиминисао је Пабло Карењо Буста и пораз му је тешко пао, али мотивацију је пронашао у речима, како каже, вероватно највећег тенисера у историји – Новака Ђоковића.
„Да, Олимпијске игре биле су тежак ударац, да будем искрен. Када је Новак изгубио, видео сам на друштвеним мрежама шта је све говорио, какве је изјаве давао и упечатљива ми је била она када је изгубио у мечу за треће место. Рекао је да су га сви порази на Играма додатно очврснули и да се после тога вратио јачи него икад“, рекао је Медведев.
„Био сам јако разочаран на који су начин Игре биле завршене за мене. Али, ако тенисер који је вероватно највећи свих времена, неко ко има 20 Гренд слемова и 37 Мастерса, каже тако нешто после пораза, онда морам и ја истим путем. Тако да сам покушао мало да се искључим после пре него што дођем у Канаду. Отишао сам у Орландо, искључио се, заборавио на пораз и сада га се више ни не сећам“, додао је Медведев.
Руски тенисер успешно је отворио турнир у Канади савладавши Александера Бублика у три сета.
„Желим да будем бољи тенисер и циљ ми је да освојим турнир у Канади, затим Синсинати, а потом и УС Опен. То је тенис. Играш 20 турнира годишње, од којих можеш да освојиш шест до седам ако имаш најбољу годину у животу. Нећеш освојити сваки турнир, само је потребно да увек даш све од себе“, закључио је руски тенисер.
Медведев тренутно има нешто мало више од две хиљаде бодова заостатка за Ђоковићем и уколико освоји Мастерс у Канади смањиће заостатак на мање од 1.500 бодова.
Новак Ђоковић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2021
Олимпијске игре у Токију
Медведев: Хвала Ђоковићу!
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2021
Олимпијске игре у Токију
Медведев победом прошао кроз пакао: „Шта ако умрем? Ко ће бити крив“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала