На Камчатки се срушио хеликоптер са 16 особа, међу њима и дете

© МЧС РФ / Уђи у базу фотографијаСпасилачка служба Министарства за ванредне ситуације Русије креће на место пада Ми-8
Спасилачка служба Министарства за ванредне ситуације Русије креће на место пада Ми-8 - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2021
Пратите нас
Две особе тешко су повређене када се хеликоптер Ми-8 са 13 туриста и три члана посаде рано јутрос срушио на Kамчатки, на Далеком истоку Русије, саопштило је Министарство за ванредне ситуације Русије.
Хеликоптер, који је у власништву компаније „Витјаз аеро“, срушио се у Курилско језеро у близини Кроноцког природног резервата на југу региона.
Телевизија „РТ“ објавила је први снимак са места пада Ми-8.

У летелици су се налазила три члана посаде и 13 путника из Москве и Санкт Петербурга, укључујући и једно дете. Према подацима регионалног Министарства здравља, спасено је девет особа.

Према прелиминарним подацима, осам од 16 особа остало је у хеликоптеру, саопштиле су хитне службе. У исто време, према наводима компаније „Витјаз аеро“, два од три члана посаде Ми-8 спасена су, док командант није пронађен. Како се истиче сви они су искусни авијатичари.
Локалне власти саопштиле су да су две особе у тешком стању. Оне се налазе на реанимацији.
Температура воде у Курилском језеру није већа од пет или шест степени, немогуће је остати у њему дуго, известио је Кроноцки природни резерват.

„Како су рекле особе које су биле у хеликоптеру у тренутку пада, он је почео да тоне са носом окренутим ка доле, а задњи отвори летелице отворили су се од удара у воду. Спасени путници успели су да испливају са дубине од осам до девет метара“, саопштили су у резервату.

Према саопштењу Министарства за ванредне ситуације, хеликоптер се налази на дубини од 100 метара.
Министарство је навело да је 45 људи укључено у операцију потраге и спасавања. Истовремено, Министарство здравља Kамчатске области саопштило је да су на место несреће послата кола хитне помоћи.
Хитне службе су навеле да спасилачки авион није могао да слети на место несреће због магле.
Покренута је истрага због кршења правила безбедности саобраћаја и рада ваздушног транспорта, а регионално тужилаштво почело је проверу спровођења закона о туристичким услугама.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала