„Ако се попис своди на то ко је Србин, а ко Црногорац ― да дефинишемо то као референдумско питање“

© Tanjug / MARINA MAKSIMOVICЗдравко Кривокапић
Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2021
Пратите нас
Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић казао је да је најлакше донети Закон о попису, али да у организационом и кадровском делу постоје многи проблеми. Донети закон је, како је навео, лако, а спровести попис је, додаје, процедура која тражи време и бројне предуслове. Поручио је и да је попис статистика, која се, како је додао, нажалост политизује.
“За попис је потребно време и не треба занемарити чињеницу да из дана у дан расте број заражених, и каква ће бити епидемиолошка ситуација”, казао је црногорски премијер и додао да су због пандемије и Србија и Северна Македонија одгодиле попис.
“Замислите да под притиском неке политике попис треба обављати. Попис треба обављати да би добили податке који ће да нам пројектују будућност”, навео је Кривокапић, одговарајући на питања новинара у Даниловграду.
Он је казао да је попис статистика, коју ми нажалост, како је додао, претварамо у политику.
“Живимо у периоду када одређене политичке силе, превасходно исказане кроз лидере појединих партија за сваки нови елемент који треба да се деси у Црној Гори они праве одређену манипулацију и погрешно информишу грађане”, поручио је Кривокапић и додао да прича о свему ономе о чему би требало да прича Управа на статистику.
“Ако се попис своди на то ко је Србин, а ко Црногорац дајте да то дефинишемо као референдумско питање, а не као питање које се тиче статистике и зато сам и рекао да је то чисто техничко питање. Нама је довољно подела - треба нам помирење, а то се постиже поштовањем струке”, навео је Кривокапић, а пренела РТЦГ
Српска и црногорска застава увезане на молебану у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2021
Ако попис у Црној Гори касни, бар да буде без уцена — за Србе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала