Кривокапић о изменама Темељног уговора

© AP Photo / Risto BozovicПремијер Црне Горе Здравко Кривокапић
Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2021
Пратите нас
Црногорски премијер Здравко Кривокапић изјавио је да су у измењеној верзији Темељног уговора са Српском православном црквом само три члана прилагођена законској регулативи Црне Горе.
Кривокапић је, током посете Даниловграду, рекао да су са тим изменама упознати чланови правног и стручног тима Митрополије црногорско-приморске.
„Зашто се толика прашина диже, ако није опет политичка позадина у питању“, упитао је Кривокапић и додао да је реч о тривијалном уговору који је раније потписан са осталим верским заједницама у Црној Гори.
Патријарх Порфирије стиже у Вазнесењску цркву - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2021
СПЦ објавила патријархово писмо Кривокапићу
„Ово је једна игра која траје и мени је жао да након моје изјаве неко реагује, макар и патријарх, ја ништа нисам рекао што није истина“, навео је Кривокапић, пренео је портал РТЦГ.

„Устоличење да покаже достојанственост Црне Горе“

Поводом предстојећег устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу, Кривокапић је поручио да то мора да буде радостан чин, који ће показати достојанственост читаве Црне Горе.
„Да ли се ви слажете или не са тим то је ваш лични осећај, оставите тај осећај кући, али не може ниједан локални ДПС да прави додатан притисак да је Цетињски манастир, манастир Цетиња. Цетињски манастир је манастир Митрополије црногорско-приморске и припада као културно благо Црној Гори и нико га никада не може изнети из Црне Горе, нити то пада на памет било коме. Али причати о томе и иритирати Цетињане, који су достојанствени, часни, културни, поштени, сводити на то да један премијер прети Црној Гори“, рекао је Кривокапић.
Поглед на Цетиње са Ловћена - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2021
Градоначелник Цетиња митрополиту Јоаникију: Церемонија да буде на другом месту, не играјте се ватром
Истакао је да он, који се осећа као Цетињанин, не прети свом сународнику.
„Молим вас дајте да смакнемо те поделе, да оне не постоје, да сваки тренутак, без обзира о којем устоличењу се ради буде радост оних којих се радују,али да не буде погибија оних који мисле другачије“, казао је Кривокапић новинарима на Цетињу и додао:
„Не дај Боже да се тај дан, који је планиран као црквено-народни сабор, деси било шта“.
Балкан - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала