Руска тинејџерка је сензација ауто-мото спорта /фото, видео/

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICРуска возачица Ирина Сидоркова
Руска возачица Ирина Сидоркова - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2021
Пратите нас
Ирина Сидоркова, талентована рускиња која вози у „W series“, женском шампионату Формуле 1, има свега 18 година и у досадашњем делу сезоне одушевила је навијаче, аналитичаре и генерално љубитеље формуле.
Сидоркова је једина Рускиња у шампионату жена и у прве четири трке једном је успела да дође до подијума (друго место) и једном је заузела четврту позицију.
Тренутно заузима шесто место у генералном пласману са 34 бода и има само три мање од трећепласиране Нерее Марти, те до краја шампионата има реалну шансу да дође до подијума у укупном поретку, што би био невероватан успех за 18-годишњу дебитанткињу.
Сидоркова је још са 17 година требало да учествује у „W series“, али се сезона прошле године није одржала због пандемије вируса корона, те је ове дебитовала у елитном шампионату жена.
„Свака пауза и немогућност да време проводите на стази утиче негативно. Нисам имала никакав буџет и у последњем тренутку сам се спремила за такмичење. Болид му је био спреман практично последњег дана. Вежбала сам код куће, али те припреме никако не могу да буду довољне за 'W series“, рекла је Сидоркова за „Спорт експрес“.
Сидоркова је причала о припреми за елитно такмичење.
„Када је оформљен шампионат било је питање да ли ће се наћи и руски возач у такмичењу. У том тренутку руски програм за развој возача понудио ми је подршку. Одувек ми је био сан да се такмичим у елитном женском шампионату, тако да сам са одушевљењем прихватила понуду. Почели смо да се припремамо. Прво сам возила мање трке, Формулу 4 и Формулу 3, а затим сам шансу добила и у 'W series', и сада представљам Русију“, додала је Сидоркова.
Сидоркова је открила да је добила велику подршку од Валтерија Ботаса, Финца који вози за Мерцедес, и да јој је то много значило.
Талентована Рускиња причала је о тренингу, колико се дуго спрема пред трку, колико често вежба...
„Некада тренирам и више од пет пута дневно. Два дана недељно на симулатору, а по четири дана теретана и кардио. Ако треба спремна сам да тренирам 'осам' пута недељно“, казала је 18-годишњакиња.
„Моји родитељи су желели принцезу, али су добили возачицу. Моја страст према аутомобилизму их је изненадила, али увек су ми били подршка. То што сам део овог елитног каравана чини ме да сваки дан будем насмејана“, рекла је Сидоркова, а преноси званичан сајт „W series“.
Тинејџерка рођена у Петрозаводску, градићу северно од Санкт Петербурга, тренутно живи сан, а и не само то, бележи сјајне резултате и будућност је светског аутомото спорта.
Макс Ферстапен по освајању Велике награде Аустрије - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2021
Хамилтон подбацио, Ферстапен покорио и Аустрију – други пут заредом!
Макс Ферстапен – Формула 1 - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2021
Ферстапен покорио Аустрију и увећао предност у односу на Хамилтона!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала