Вучић: Брине нас јачање косовских безбедносних снага

© AP Photo / Visar KryeziuВојска тзв. Косова
Војска тзв. Косова - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2021
Пратите нас
Председник Александар Вучић изјавио је да Србију брине јачање косовских безбедносних снага.
Одговарајући на питање Танјуга да ли су најављене вежбе НАТО на Косову и Метохији заиста само рутинска ствар или прилог очувању безбедности у покрајини, или оне имају и политичку конотацију и поруке, Вучић је рекао да је на Косову и Метохији само НАТО, након повлачења руских снага 2000-те.
Вучић је навео да Србија има веома коректне односе са генералним секретаром Алијансе Јенсом Столтенбергом, додајући да се нада да ће се такав однос задржати по свим питањима.
НАТО војник скаче са оклопног возила. - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2021
НАТО шаље на Космет додатне трупе без сагласности Савета безбедности
„Немамо ми ту шта, НАТО је тамо па тамо. Нас само брине јачање косовских безбедносних снага“, казао је Вучић.

„Они који Приштину љуљају у колевци, наставиће то да раде“

Вучић је рекао да то што Приштина и даље не враћа земљиште манастиру Високи Дечани, што је дужна да уради, говори и о снази притиска неких других на приштинске власти.
„Ако су они (у Приштини) спремни да на свако питање одговоре — ми то нећемо, јер смо незадовољни, а не знам чиме, онда је јасно да ће они који их љуљају у колевци, коју су прерасли, наставити то да раде без обзира колико лоших ствари буду видели“, рекао је Вучић на констатацију новинара да је истекао рок да Приштина врати 24 хектара манастиру Високи Дечани, о чему је одлуку донео тзв.косовски уставни суд.
Манастир Дечани на КиМ - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2021
Немачка опомиње Приштину: Вратите земљу манастиру Дечани
Вучић се осврнуо и на напад на Николу Перића, оценивши да је јасно и недвосмислено био мотивисан мржњом према српском народу.
Перић (23) из новобрдског села Зебинце, пре неколико дана је претучен испред своје куће док је враћао стоку са испаше, нанете су му тешке телесне повреде, и оперисан је у болници у Гњилану, након чега је пуштен кући.
„Наше је да помажемо нашем народу, да се боримо колико можемо, да побољшавамо услове, зато и постоји косовски додатак. Дајемо 50 одсто већу плату учитељима на КиМ, него у централној Србији“, рекао је Вучић.
Балкан - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала