Сутра истиче рок за плаћање пореза, казна за прекорачење до 50.000 динара

© Sputnik / СпутњикДинари
Динари - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Рок за плаћање пореза на имовину за трећи квартал ове године истиче сутра, 16. августа. Уколико се ова обавеза не уплати на време држава ће папрено наплатити сваки дан кашњења.
Стручњаци препоручују да се грађанима не исплати да прекорачују рокове јер поред увећаног пореза на имовину, укупно задужење може да им оптерети и камата од десет одсто, али и казна до 50.000 динара. Ту казну могу да плате и они који још нису измирили обавезе за претходни квартал.
Осим намета на станове, гараже и помоћне објекте, многе породице у Србији плаћају и по још шест различитих пореза. Тако укупан износ годишње може да достигне и неколико стотина евра, пише Блиц.
Поред пореза на имовину, сваке године плаћамо и порез приликом регистрације аутомобила. Власници чамаца такође плаћају накнаду, а плаћа се и порез на њиве, пољопривредно земљиште, оружје и гробно место.
Људи често заборављају да од своје плате редовно издвајају и порез на доходак, јер је за ову дажбину надлежан послодавац, који директно уплаћује прописану суму Пореској управи.
Они који зарађују више од 2,7 милиона динара годишње плаћају порез и самостално.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала