Вељовић саслушан

© Sputnik / Радоје ПантовићЗастава Црне Горе
Застава Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2021
Пратите нас
Бивши директор црногорске Управе полиције и актуелни саветник за безбедност председника Црне Горе Веселин Вељовић саслушан је у Вишем државном тужилаштву због текста у ком је позвао грађане да се масовно окупе, а полицајце да одбију поједина наређења приликом устоличења Јоаникија за митрополита црногорско-приморског.
Вељовића је по хитном поступку испитала виша тужитељка Маја Јовановић, којој је додељен предмет, након што су јуче ОДТ Подгорица и тужитељка Биљана Меденица од њих тражили мишљење да ли је то посао за тужиоце из Вишег државног тужилаштва у Подгорици, преноси портал "Вијести".
Дугогодишњи први човек полиције у ауторском тексту објављеном у недељу у „Побједи“ наводи да је “света дужност и обавеза” сваког припадника сектора безбедности да одбије свако неуставно и незаконито наређење, али и да је дужност свих грађана Цетиња и осталих грађана Црне Горе да у првим данима септембра буду заједно на Цетињу.
Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2021
Кривокапић: Вељовић позивом на Цетиње распирује нетрпељивост, тужилаштво да реагује
Милан Кнежевић, председник Демократске народне партије и један од лидера Демократског фронта Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2021
Кнежевић тражи хапшење Вељовића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала