Маја Огњеновић: Ако ме питате за 24 екипе, то је апсурдно

© Sputnik / Лола ЂорђевићМаја Огњеновић
Маја Огњеновић - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2021
Пратите нас
Маја Огњеновић, капитен одбојкашке репрезентација Србије, говорила је о очекивањима пред почетак Европског првенства.
Један од домаћина ЕП биће и београдска „Штарк арена“, а турнир ће се играти и у Задру, Пловдиву и Клужу.
Европско првенство ће играти чак 24 репрезентације, што Огњеновићева назива апсурдним.
„Моје став је да увек делим свако такмичење и да свако има своје специфичности. Конкретно за овај шампионат, мислим да ће да буде једно изузетно јако такмичење, турнир сам по себи. Е сад, ако ме питате за 24 екипе, колико их игра, мислим да је апсурдно. Зашто, једноставно уз сво поштовање, неке екипе нису на нивоу, да кажем, а не увредим неког, задовољавајућем. Истовремено, управо тимови попут Русије, која је са нама у групи, Италија, да не трошим речи, Турска такође. Наравно, уз онај фактор изненађења, да неко изрони, својевремено су то биле Белгија Немачка. Увек се неко појави“, истакла је Огњеновићева за „Спортски журнал“ и додала да нема и никад није било по принципу „лако ћемо“.
Огњеновићева и одбојкашице Србије учествоваће на Европском првенству мање од месец дана након што су освојиле бронзану медаљу на Олимпијским играма у Токију.
Умор, међутим, већ колико-толико заборављен, а Огњеновићева истиче и важност освајања медаље у Токију.
„Мало је времена било за тај период опоравка, али тога смо биле свесне од почетка припрема, нема шта. Чињеницу коју сам истакла и по завршетку Олимпијских игара а то је да је добра ствар што смо освојиле медаљу. На крилима тог успеха, радимо. Питање би било, како бисмо се осећале да је епилог био другачији. Сигурна сам много теже него сада“, рекла је Огњеновићева и додала:
„С друге стране, тај умор који се осећа и који је евидентан, је једно сасвим нормално и природно стање. Имале смо свега четири, пет дана за кратак предах. Али, већ тренирамо, окренуте смо Европском првенству, фокусиране, јер то је најважније. Игре су биле специфичне, огроман значај, нема збора. Европско које се игра у Београду у то после десет година, признајем има посебну тежину“.
ЕП почиње 18. августа, а дан касније први меч игра Србија против Босне и Херцеговине, док је у групи очекују дуели и са Белгијом, Француском, Русијом и Азербејџаном.
Даље ће проћи по четири најбоље пласиране репрезентације из сваке групе, а Група А у којој је Србија се укршта са Групом Ц, у којој су Хрватска, Италија, Словачка, Мађарска, Белорусија и Швајцарска.
Нокаут фаза ће се играти само у Београду и Пловдиву, а полуфинале, финале и меч за треће место резервисани су за престоницу Србије.
Одбојкашице дочекане у Београду; Маја Огњеновић: Волела бих да играм у Паризу, али...
Звезда турске одбојке у центру скандала – због слике са партнерком /фото/
„Британци, боље гледајте у своје двориште, него што нападате друге“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала